onsdag 11 november 2020

Öl i St.georg

Jag var ute och turfade i vanlig ordning på morgonen. Mötte upp Pütte vid en sovjetisk ubåt som ligger förtöjd vid en kaj som museifartyg. Riktigt mäktigt att få gå ombord och kolla. Efteråt gick vi upp till Reeperbahn och åt lunch på en turkisk restaurant som låg mittemot ett stort horhus. God mat och ett par inte så upphetsande pilsner, Jever och Flensburger.

På samma gata ligger Brewdog bar och där blev det lite shopping. Det kostade på. Vi tog varsin öl på uteserveringen i blåsten med. Quench quake grapefruit & tangerine sour för min del. Därefter blev det buss ''hem'' där en tidig halvtidsvila följde.

Senare på eftermiddagen gick vi i den nedgående solen upp till det lilla baren Kyti voo i stadsdelen St. georg. Som tur var var uteserveringen desto större där det fanns plats för oss. Ganska mycket folk ute denna måndag. Ingen mat för oss då vi fortfarande var ganska stinna från förra måltiden. Huvudleverantör på detta ställe var det lokala bryggeriet Ratsherrn och vi drack bara öl från dem nämligen: Pilsener: Ser ut som vilken pilsner som helst, minimal arom. Gammaldags, men inte dålig. Ganska mycket kolsyra och en lagom beska för en pilsner. Zwickl: Bärnstensfärgad och lite grumlig. Hyfsat balanserad, gillade pilsen bättre. Rotbier: Maltig arom, kopparfärgad. Smakar gammalt även om det var långt kvar innan BF-datumet. Obalanserad och allmänt nasty. Det finns så mycket bättre wieneröl än så här. Pale ale: Blygsam arom och smak av billig gammal glass. Beskan blir mer påtaglig när ölen värms upp, men ändå ingen höjdare. Organic wheat ale: Arom av dieselolja, grumlig med mycket ''sediment''. Ganska frisk och uppfriskande annars. Jag var glatt överraskad av den här och det var antagligen dagens bästa öl (om man nu ska jämföra äpplen och päron).

På hemvägen stannade vi till på en uteservering och tog varsin Veltins Pilsener som väl inte var så märkvärdig. Tydligen var det en gaybar, men det var inget som märktes om man inte visste det.

Vägg-i-vägg med det haket fanns ett snabbköp där en avslutningspilsner inhandlades till rummet, Rothaus Pils tannen zäpfle. En ok pilsner att avsluta en ganska lugn dag med.

Inga kommentarer: