söndag 22 november 2020

Öl i Öst-tyskland del I-Zug und sparen

Kyrka i Schwerin.

Eftersom det inte blev så sent kvällen innan var jag uppe innan både som tuppen och solen och turfade runt i Lübeck. Det blev åtskilliga timmar innan vårt tåg skulle gå. Efter lite stress hann vi iallafall med tåget som (efter ett byte) tog oss de sju milen sydost till Schwerin där vi i solskenet tog oss till bryggeripuben Altstadtbrauhaus zum stadtkrug. På uteserveringen/gården serverades som (nästan) alltid i detta land väldigt god mat. Servicen var dock klart sämre än genomsnittet. Hell och Dunkel var ölen som de bryggde och dessa var helt ok. När vi kom tillbaka till stationen var det ganska lång tid till tåget skulle gå. Till slut kom ett tjeckiskt tåg som var knökfullt så det var ståplats som gällde. Det kändes väldigt bra att ha antikroppar i det läget annars hade man varit väldigt nervös. 23 mil sydost åkte vi i alla fall och hamnade då i Berlin.

Efter lite irrande hittade vi en buss som tog oss till stadsdelen Wedding där Tom mötte upp på bryggeripuben Eschenbräu. Vi slog oss ned på den fulla uteserveringen där följande brygder beställdes in: Dunkel, Panke gold, Schwarze molle och Pils. Goda traditionella öl och en skön stund i skuggan.

Foto: Tom Vilenius.

Anledningen till vårt besök i den här delen av stan var en ölbutik i närheten. Där fanns det mycket att botanisera bland, men det var bara cash som gällde och jag hade inte hur mycket som helst på mig. Tror Tom handlade lite iallafall. En Uber tog oss till hotellet där vi kunde dumpa väskorna innan vi begav oss ut i den mörka berlinkvällen. Monterey bar var målet och där blev vi sittandes resten av kvällen. En liten mörk bar med trevlig personal. Det var riktigt behagligt i luften så vi satt på ''uteserveringen'' på trottoaren. För min del intogs: Pump up the jam från Tiny rebel, Berliner frucht weisse Rhabarber, Pils och Pale ale alla tre från det för mig okända Berliner berg. Ok öl över lag och en mycket trevlig kväll. Skön promenad hem i behaglig temperatur.

Inga kommentarer: