fredag 1 april 2022

Nyårsafton

Färden fortsatte söderut och vi hamnade till slut i Uppsala där efter att det checkats in togs en vilopaus. Frun låg kvar ett tag till medan jag gick ut. Först till O'Neil's där var det stängt utan att det stod på deras hemsida, sen till Taps där var det stängt utan att det stod på deras hemsida, sen till ''Biskopen'' som visserligen hade öppet, men de stängde tidigt. Några öl hann man med iallafall: Wold gold blonde från Wold top; gyllene, fyllig och inte superbrittisk. Man får ändå sitt real ale-fix. Lazy days sessionIPA 4,5% från Sigtuna; frisk fruktig arom. Hazy och smakrik. Bra balans, känns inte så tunn som ''sessionIPor'' brukar. Surölet Averted från lokala Tempel; vinröd, lite lacto i aromen. Syrlig men ingen käftsmäll, toner av tobak och Smith street California common; inte alls ren i smaken. Påminner om vätskan burkchampinioner ligger i. Riktigt illa.

Frun anslöt här och vi drog vidare till Williams där bord var bokat. Lyset var på men ingen var där... såg det ut som. Vi var bara först på plats. Dagen till ära fanns det två rätter att välja på. Vingar för min del, de var ok. Det trillade in lite folk efterhand, men det var ändå ganska tomt. Öl blev det också i form av hellesen Ridge alley från Tempel, milden Bubbles, även den från Tempel, Samuel smiths Organic Strawberry, Fjäderholmarnas Red ale, Galactic pale ale II från Original stormtrooper beer och från samma bryggeri Light2peed pilsner. Ok öl över lag.

Klockan var inte i närheten av något tolvslag, men man blir inte yngre så vi gick ''hemmåt'' och kom förbi Churchill arms som inte hade besökts tidigare och öppet var det. Helt klart värt ett besök skulle det visa sig. Ganska litet och rätt mycket folk men inte galet. Vi fick till och med sitta. Följande brygder fick avsluta 2021: NEIPA från Riff raff från Upp, Länna bruk IPA och Uppsala nya lager. Även den från Länna. Gott nytt år.

Inga kommentarer: