söndag 24 april 2022

Öl i Florida del VII-Bar-runda

En Uber kom och hämtade oss hyfsat tidigt och tog oss till bryggeripuben Persimmon hollow. Medelstort ställe med en ganska lång bar och stor veranda. Det var lite mulet så vi satt inne och åt. Minns inte vad men ölen var iallafall: Daytona dirty blonde ale, sessionIPAn Shotgun sipper, dunkeln Unforgiven, Blood orange wheat, mölskan Sunshine special och pilsnern Lake eola leasurelap.

Ytterligare en Uberresa senare var vi plötsligt på ännu en bryggeripub, Broken strings. Litet ställe i vad som kändes som ett garage. Kul personal och gäster. Man kunde se brygghuset genom en glasdörr. Det var fredageftermiddag och ganska mycket folk, både ute och inne. Vi träffade en entusiastisk volvofantast här. Trevligt ställe där dessa brygder intogs: APAn Purple heather, kölschen Koltrane och berliner weissen November rain.

Vi tackade för oss och drog vidare till vinbaren Eola wine company. Tror ingen av oss drack vin. Allra minst jag. Vi var mycket hungriga vid det här laget och åt väldigt god (plock)-mat. Ett par ljusa lager till det: Blue lite från Hop life och costa ricanska Cerveza imperial (nytt lands-tick). Käket smakade väldigt mycket bättre än bärsen.

Nästa stopp var Will's pub...trodde jag. Vi gick in i en liten bar en trappa ned. Där vi nog var äldst. Själva Will's hade band och tog inträde. Vi blev till och med frågade om vi var i bandet. Så är det när man har rockstjärneaura. En varsin öl sänktes iallafall. För min del Tangerine splash witbier från Brew bus.

Dagens sista bryggeri var Ten10. Där var det väldigt livat och det kändes verkligen att det var fredagkväll. Det var så pass mörkt och ''sent'' att det var svårt att få någon uppfattning om hur stort stället var, men mycket folk var det. Maten var kladdig men god. Några kalla hann vi med också i form av: portern Emotional baggage, kölschen Subtropic saint och Black lager. De stängde redan klockan 23 och då åkte vi hem.

Inga kommentarer: