onsdag 25 maj 2022

Göteborg beer week del II-Öl i obygden

Dags för en utflykt till världsmetropolen Gråbo (prosit) några mil nordost om Göteborg med buss. Från själva ''centrum'' var det ytterligare en halvtimmes promenad till målet. Som en del av Beer week hade det för mig okända Wättle brygghus öppet hus. Det ligger verkligen mitt i ingenstans. Även om det är ett en''man''sbryggeri får man ändå säga att det är ett familjeföretag då de övriga familjemedlemmarna hjälper till så gott det går. En hel drös öl fanns att botanisera bland i det lilla brygghuset. En familjär stämning och man kände sig välkommet trots att man var där själv. Inte fel att sitta utanför i solskenet och sörpla pinfärska brygder. Dessa var: Krispig skymning ljus lager, Rödhaken Red IPA; kopparfärgad, luktar som en red ale och var välbalanserad, Eklipsen stout, Ögonstenen amber lager; bärnstensfärgad, smakar som vilket rent wieneröl som helst, Rendez-vous saison; ljusgul och grumlig. För ''hefig'' för mig, men inte en fullständig katastrof. Bjudningen pale ale; ljus som en pilsner, sträv och otäck smak, men ingen katastrof. Förtrollningen IPA; Kanonfin, direkt från jästanken. Färskare öl går inte att få om man inte ska ha grönöl. En höjdare trots de ynka 5,6%en samt Överraskningen hopfenweizen. Även den direkt från jästanken. Levde verkligen upp till namnet då det inte ens var hefejäst i. God! Planen var att hinna till ett annat bryggeri, men det fanns för många öl och det var alldeles för trevligt för att jag skulle stressa iväg.

Istället blev det en Uber hela vägen till Hisingen där Tom väntade. Det var allsvensk premiär och fullt på alla pubar. I en stor biljardhall hittade vi dock överraskande nog finöl i form av Hönölulu IPA och Skagerrak IPA. Båda från Hönö bryggeriet (sic).

Sen var det tyvärr dags för själva matchen också. En bedrövlig syn. Det bästa man kan säga var att vi hade ialla fall tur med vädret. Efteråt gick vi tillbaka till biljardhallen där det till min stora glädje även fanns flera flipperspel. En kollega och hans brorsa anslöt även. Vi spelade även shuffleboard. Öl här var för min del: Hönöbryggeriet American Pale Ale Stigbergets Api yzah, Stigbergets American Pale Ale Amarillo citra, Fizzy lemon candy weisse Morgondagens/Brewdog Göteborg, hellesen Göttänna från Odd island och sessionIPAn Icaria från katalanska Garage. Det var fina grejor.

Inte långt därifrån ligger Ölstugan Kville där Jkje anslöt för några öl till i form av: gosen Moonbag 6% från Duckpond, Aros Bitter och Butterflies mango & pineapple från Ten hands. Det var en kväll i blötaste laget, men till slut kom vi ''hem'' och kunde få lite sömn.

Inga kommentarer: