onsdag 11 maj 2022

Öl i Kaunas del II-Allt vettigt öppnar sent

Det fanns inte många zoner i Baltikums fjärde största stad, men jag gick ut och tog de som fanns. Sammanstrålade med frun och vi fick se ett hus som hade öppet och det stod ''Craft beer bar'' utanpå. Tydligen var det bara butik... Handlat hade vi redan gjort. Det började bli dags att äta något och på en stor gågata fanns en restaurant som verkade ok. Vi beställde in en av varje fatöl (det fanns två), en pilsner och en dunkel. Efter lång tid kom servitrisen och sa att fatölen var slut och undrade om det gick bra med flaska istället. Det gjorde det. Då antog vi att det skulle vara samma öl. Det var det inte utan IPA. Inte mig emot, men frun var inte road av detta tilltag. Vilkmerges IPA; snygg flaska i det för mig okända formatet 4,1 deciliter. Halmgul med blygsam arom. Smakar inte illa, men är alltför tam/snäll.

Lite längre ned på samma gata hittades platser i en bar. Kan ha varit en hotellbar. Där intogs iallafall: Reloaded India Pale Ale från Tanker, Valonijos Blanc från Kalnapilis och Vilkmerges Premium lager. Över lag ok öl.

Titta noga.

Ytterligare en liten bit bort hittade vi en halvfancy pub där vi tog ett par bärs till. För min del: Kalnapilis Grand select och Vilkmergės Tamsusis 5,8%. Det var inga höjdare. Vi gick därefter till hotellet och vilade lite.

Hela kvällen tillbringades i en blå träkåk där Vingiu dubingiu aludė huserar. Det var inte stort men nästan fullt denna onsdagkväll. Vi hittade faktiskt ett bord. Käket var inte så märkvärdigt, men ölutbudet var stort. För min del intogs: milk stouten Pelėda från Panevėžio alus, surölet Kwas tau från Pinta, milkshakeIPAn Pivo colaba från Bear and boar, IPAn Kita pusė, Dundulis Špunka pils, belgiska alen Koyte poyte och Si mk ala APA. Alla fyra från Širvenos bravoras. Inte toppklass på kvällens brygder men Koyte poyte var ''överlägset sämst''. Smakade mer hefeweizen än något annat. Roligare än så blev det inte den här dagen.

Inga kommentarer: