fredag 26 augusti 2022

Finlandsresan del IV-Mallasterrassi

På boendet kunde man låna cykel. Något som jag mer än gärna gjorde. Det blev en rejäl turfrunda mao. Därefter gick vi på ett cafe och åt något lättare. Till det Hellesen Toppilan olutta från Hartwall .

Vi strosade vidare till Teerenpelis stora bar där Witbier och Hampunsiemen (vet inte vad det skulle föreställa, men den var riktigt äcklig) ''förgyllde'' tillvaron.

Det var dags för lite mer mat och på ett burgarhak intogs inte bara en mycket god burgare utan också The lizard NEIPA från RPS/Fat lizard. Halvtidsvila på rummet följde.

Meningen var att kvällen skulle tillbringas på utmärkta Mallaskellari som jag längtat tillbaka till sedan förra året, men de hade lite sommarspecial så det var Mallasterrassi på en innergård i samma kvarter som gällde. Inte lika stort sortiment som i källaren, men det räckte till oss. I den ljumna sommarkvällen intogs: lysande Kameleontti sour ale från Maistila, Nykyaika american wheat från Olutpaja, Barley grind pils från Olarin, surölet Ketutus från Tornion panimo, surölet Mango tango från Maistila, Finny tinny australian sparkling ale, Track day session IPA och Sauna pale ale. Alla tre från Fat lizard.

Inga kommentarer: