torsdag 20 april 2023

Öl i DC del IX-Fyra nya bryggerier på en dag

Jag kan inte få nog av flipper.

Tom hade aldrig varit i Maryland så vi tog en Uber/Lyft till strax innanför gränsen så han fick ticka en ny delstat. Där fanns en halv-fancy resturant som serverade brunch. Den var god.  Några bärs till i form av zwickln Positive mental attitude från det för mig okända Key brewing company, The duck-rabbit Amber ale och surIPAn Raspberry Empress från Crooked run. Ok öl.

En hyfsat lång promenad tog oss tillbaka till Distriktet och bryggeriet DC brau. Det såg ganska stort ut, bardelen var dock rätt liten. Uteserveringen där vi slog oss ned var desto större. En bluegrasskvintett stod i en lastport och spelade. Trevlig stämning. Tyvärr började det regna och vi flydde in i det lilla taproomet. Ölen (som var ok) på det här stället var för min del: Hopfheiser Old time lager, Sea you at the bottom farmhouse oyster ale, Oktoberfest och Solidarity kveik IPA. Den sistnämnda var en sammarbetsbrygd med lokala Atlas brew works.

... som av en händelse var nästa stopp. Hyfsat stort ställe som till min förtjusning hade några flipperspel till höger om baren medan själva brygghuset var bakom/till vänster. Tyvärr stängde de ganska tidigt. Vi träffade North Carolina-bon Andrew som också var på besök i huvudstaden men på jobb. De hade ingen mat men det var vi förberedda på och hade köpt med oss. Öl här var för mig: ljusa lagern Atlantico, Bullpen pilsner, surölet Exigence och District common. Trevligt ställe.

''Lite'' medaljer på DC brau.

Ett stenkast därifrån låg nästa bryggeri. Other half baserat i New york har även ett bryggeri i huvudstaden. Ett väldigt stort ställe som var väldigt glest besatt denna måndagkväll. Det fanns inte mat här heller, men det var bara att hämta in från andra sidan gatan. NEIPAn 11 pounders och Traditional berliner weisse var tyvärr allt som hanns med innan de stängde, men det var fina grejor.

Blyg bassist bakom banjospelaren.

Det fanns ytterligare ett bryggeri på hemvägen som ännu ej hade stängt så en Uber eller liknande hämtade oss till Red bear. Ett ganska litet tap room med tankarna väl synliga. Två öl hann vi med innan även de stängde för dagen, Tepache gose 5,5% och Furroari italian style pilsner avslutade denna trevliga dag. Ännu en Lyft/Uber tog oss tillbaka till hotellet.

Inga kommentarer: