tisdag 18 april 2023

Öl i DC del VIII-Zwanze day

Vi tog en bil ned till Georgetown och ställde oss i en ganska lång kö. Det var behaglig väderlek så det gjorde inte så mycket. Anledningen till kön var Zwanze day. Dvs en massa folk försöker få en skvätt av årets upplaga av Zwanzeölet som Cantillon släpper en viss dag på ett antal olika ställen runt om i världen. I DC var det The sovereign som gällde om man ville ha några droppar av det sura guldet. Ett ställe med två våningar längst inne i en gränd. Vi fick plats vid ett litet bord på nedervåningen. Här hämtas mycket inspiration från Belgien både öl och matmässigt. Maten var annorlunda men god. Det var flera timmar tills själva Zwanzeölet skulle börja serveras så vi roade oss med att gå igenom öl-listan. För min del blev det: witen Dreamless från The veil, golden alen Titan från det för mig okända virginiabryggeriet Pen druid, Jester king/Live oak Kollaborationsbier, en saison vid namn Bloodaxe från Trve, Audio palette från Jester king, Whole leaf från Oxbow, Saison du blé från Side project, Cuvée saint-gilloise, Sang bleu, Magic lambic och själva Zwanze 2022 - Poivre de gorilles (med rwandisk peppar har jag för mig). Alla fyra från Cantillon. Fina grejor. Vi var inte de enda svenskarna där. 


Kön till Zwanze/Sovereign.

Uber/Lyft tog oss tillbaka till hotellet för lite vila inför kvällen. Den inledde vi på bryggeripuben Right proper Shaw där var det något slags evenemang. Mycket folk och lite för hög hiphop-musik för bleka gubbar som oss. Vi käkade iallafall och vräkte i oss lite öl. För min del: Deada$$ pilsner, berliner weissen Diamonds, fur coat, champagne, Li’l wit, Oktoberfest och schwarzbieren Blackwing lager från Union craft. Goda öl som jag minns det.

En promenad genom huvudstadens sparsamt upplysta gator tog oss återigen till Churchkey där kvällen avslutades med: Other half/Schilling/Halfway crooks/Burial Lager Oktoberfest, Konstantin från Schilling och Halfway crooks Festbier. Någon slags ''taxi'' hem. God natt!

Inga kommentarer: