onsdag 9 augusti 2023

Öl i Bristol del V-Finns det en DJ är vi för gamla

Det var nyårsafton och regnet vräkte ned i vanlig ordning när vi turfade på förmiddagen. Vi flydde undan regnet på The mall som vi besökte några dagar tidigare. Den här gången fick vi sitta i den ljusa övervåningen med dess stora fönster. Ölen son intogs där var: Judicious juicy pale från Kirkstall och Neon jungle IPA från det för mig okända Hong kong-baserade Gweilo. Helt ok öl.

Vi fällde upp paraplyerna och gick ned för en backe där vi hittade en annan pub där ett par timmar fördrevs. Det var fotboll på tv så det var ganska livat med tanke på hur tidigt det var. Ölen var iallafall Bob classic amber ale från Wickwar wessex brewing co och Hanlon's Citra IPA. Inga höjdaröl.
Frun är ett stort fan av afternoon tea (det blir nog så om man ser för mycket kostymdrama) och jag är inte helt motvilligt inställd heller ska erkännas. Hon hade nosat upp ett ställe som hade det. Stort och väldigt tjusigt inrett (viktorianskt?). Brödet och teet smakade bra. Det fanns även ett par exotiska skotska öl: The ivy craft lager från Harviestoun och Untiteled IPA från Edinburgh beer factory som man ju var tvungen att prova. Teet var godare...

Vi tog en buss till bryggeriet Left handed giant som hade nyårsfest. I entrebiljetten ingick en valfri fatöl och en one off IPA på burk att ta med hem. Väldigt stort ställe på tre våningar med jästtankar i bakgrunden. Trots att det var så stort var det ändå trångt. Iallafall på slutet. Vet inte om vi var äldst men garanterat i äldsta 5 procenten. Det fanns ingen fulöl så det är väl bra att ''ungdomen'' dricker riktig öl... för den kunde man inte klaga på. Lite förvånande var att de inte fanns någon gästöl, men gör man så pass bra öl och så många sorter kanske det inte behövs... För min del intogs: gosen Forever buzzing, surölet Evocations, XPA (eXtra Pale Ale) 4%, Dry hopped sour #1, APAn Sky above, Hazy pale, Mosaic & strata pale ale, Pilsner, West coast pils, Schwarzbier, NEPAn Twist of fate och Chocolate and vanilla stout. Tror inte det var något enda av alla de ölen som jag inte gillade.

Inga kommentarer: