måndag 21 augusti 2023

Öl i Norfolk del II- Dining alfresco in february

Jag drog ut och turfade i blåsten, åt något lättare på en diner och sammanstrålade med Hedin på mysiga och väl insuttna Greene king-puben Coach and horses. Maten var helt ok men ölen var de här: bittern Coach ale, bittern Wolf ale, Tobi's tipple från Norfolk brewhouse, ljusa lagern 1712 som är husölet. Antar att puben öppnade det året och att Greene king är de skyldiga. Riktigt illa.

Vi drog vidare och toppade upp lite på Sir toby's och under tiden underhöll East point pale från det för mig okända Ampersand beläget fyra mil söder om Norwich.

Jag gick och vilade lite medan Hedin var kvar ute på stan. På kvällen sammanstrålade vi på trevliga Whalebone där det nog mest var stammisar som satt och tittade på cricket. Ett par öl slank ned i form av golden alen Encore från Lacons och Adnams Old ale. Jag gillade stället bättre än ölen.

Nästa stopp var Fat cat brewery tap. Stort, men väldigt mycket folk denna kyliga onsdagkväll så vi fick sitta ute till att börja med. Bra service trots att det var så packat. God mat och till den: Norwich bitter, bittern Tabby cat amber ale, Guardian of the forest session pale från det numera nedlagda Totally brewed, Bruha session pale, sessionIPAn Foggy day från Overtone. Vi tyckte nog båda två att det här var det bästa haket på den här resan. De stängde dock tidigt så det blev inte så sent den här dagen. Enda gången på resan vi åkte Uber eller liknande.

Inga kommentarer: