fredag 1 december 2023

Öl i Österrike del IX-Regnar det åker vi hem

Mulet men ändå varmt och skönt när vi gick ut denna dag. Passerade en bar som hade en egen öl så det fick bli en sån. Pale alen The churchil's craft beer sen av bara farten Reininghaus jahrgangs pils från Gösser. Goda öl på uteserveringen.

Nästa stopp var Kirby's american kitchen som besöktes ett par dagar tidigare. Det hade nu börjat regna så ingen uteservering (eller mat) den här gången. Istället en plats bredvid den lilla baren där följande öl intogs: Mountain pale ale från Bierol (passande ölnamn då Kirbys ligger på ett mindre berg), Kramah India Pale Ale från Bevog, Nicobar Organic India Pale Ale från Gusswerk och The padawan pale ale från Bierol. Jag gillade helt klart Bierols öl bäst.

Det hade blivit dags att ge sig av i regnet så vi gick ned till stationen och hoppade på ett tåg. Väl ombord gick jag till restaurangvagnen och avnjöt en väldigt sen lunch, med apfelstrudel och allsvensk fotboll på plattan. Det var bara en (seger-)öl som saknades.

Väl framme på flygplatsen fanns det dock några exotiska lager att hälla i sig. För min del: Ottakringer Pils, Paracelsus Glutenfrei från Stiegl, Tegernseer Hell och Ottakringer G'mischtes... och några timmar senare var vi hemma. Kul resa i ett vackert land med överraskande låg nivå på ölen.

Inga kommentarer: