onsdag 29 november 2023

Österrikeresan del VIII-Hot in the city

Väldigt varmt även denna dag i Graz när vi tog en längre promenad till ännu ett slott. Det kostade uppskattningsvis €5 att gå in och se den stora trädgården. Väldigt fint. Alldeles utanför grindarna finns bryggeripuben Rudolf erlebnisbrauerei där vi lunchade på den stora uteserveringen. Zwickl och Hausbier (helles) satt fint i värmen. En kortare vila i lägenheten följde.

Bryggerier som besöktes.

Precis som dagen innan blev det mat på Brot & spieles uteservering. När maten var uppäten gick jag in för att uppsöka det hemligaste av hus och får syn på en massa biljardbord vilket leder till att besöket på Bröd och skådespel blir ännu längre. Jag brukar vara bättre på biljard än frun, men denna dag var det helt tvärtom. Inte mindre kul för det. Brygder som intogs för min del var: witen Lebenskünstler från det för mig okända Brauerei Raschhofer beläget alldeles intill tyska gränsen. IPAn Eierbär från Brew age, IPAn L'ippa från Baladin, Hirter Biohanfbier, pilsnern Altbrünner gold från Starobrno, St. peter's India Pale Ale, Theresianer India Pale Ale, Lupulus Blanche, APAn Lendbier från inhemska Grewa och St. peter's Whisky beer. Ett par riktiga bottennapp i den skaran.

Nästa stopp var folkliga Cheers uteservering som bara låg ett stenkast ''hemifrån''. Ingen direkt belysning så det var rätt mörkt, men inga mygg eller kyla. En helles vid namn Hausbier från Flamberger intogs där.

Sen var det meningen att jag skulle köpa med en öl. Tydligen var minsta kortköp €10 vilket ledda till att eftersläckningen blev på tre istället för en öl. Det gick det med med lite hjälp från frun. Gösser Stifts-zwickl Dunkel, Zlatorog Svetlo från slovenska Laško och Oberbräu urtyp hell från Holzkirchner. Inga höjdare men man somnade iallafall.

Inga kommentarer: