tisdag 6 november 2007

Old Port Pub

071031:Som30årspresent av Majsan fick jag en resa med boende till/i Helsinki.Båten avgick någon gång på eftermiddagen/kvällen.Vi skulle äta ganska omgående,men en öl i baren skulle först hinnas med.Två faktiskt;Doggie-style classic pale ale från Flying dog samt Twisted thistle5,3%från Belhaven(Greene king).Båda ganska beska&fina.Tycker nog den skotska brygden var något vassare.
TT fanns för övrigt i somras på fat på OeT,men då var alkoholstyrkan hela6,1%.Sedan blev det svinbuffe med ett litet glas fulöl till''Karhu A''från carlsbergägda Sinebrychoff. Ett par timmar senare var vi tillbaka i baren, som hade ett mycket bra sortiment jämfört med vad Viking-line har på sina båtar. Bland annat Snake-dog IPA från Flying dog åter igen.Absolut inget dåligt öl,men det har en underlig beska som smakar te där påsen legat i för länge...För mycket chinook antagligen.Hade nog varit bättre på gammal hederlig cascade.Kilkenny3,8(!)fanns på fat&den var väl inte bättre än''den vanliga''om man säger så.
Bohemia regent Prezident var jag osäker på om den tidigare hade passerat mina läppar.Better safe than sorry som man brukar säga.En bra tjeckisk pilsner.
Mer tjeckiskt skulle det bli där samma princip användes på någon dunkel från Budvar med diffus etikett på kranen.Men gott var det.Det samma kan antagligen sägas om Bohemia regent på flaska.

Inga kommentarer: