torsdag 12 mars 2009

Öl i Birmingham del I-Ingen pratar som Ozzy!

090308: Jag kan väl knappast beskyllas för att vara världens mest sociala människa och ofta känns det som folk bara är i vägen och till ingen nytta.
Dags att dra det hela till sin spets; åka bort/utomlands ensam för första gången. Flygresan och bussresan in till själva stan är väl inte mycket att orda om.
Äntligen var man så för första gången framme i staden med storheter som Aston villa och Black sabbath på sitt CV. Planet var försenat (så klart) så det var bara att checka in på boendet (som glömde ta betalt, tackar!) på Milkstreet och så fort som möjligt bege sig ut på Birminghams mörka gator. Den närbelägna puben The old fox var första anhalt.
Backyard Mild/Hobs hole blev första brygd i denna ''glamorösa'' stad. Choklad/bränd arom, rostad, djupt rubinfärgad. Väldigt lång (nästan bränd) eftersmak för att vara en, mellis. Ganska stark för att vara en mild.
Från samma (mindre än ett år gamla) bryggeri Nipin. Ser ut som vilken blasklager som helst, men den har karaktär. Lite som Slottskällan's 10 (?) senaste brygder.
Jag skulle lätt gissat på att dom var de skyldiga vid ett blindtest. Helt ok.
Slutligen Falstaff från Warwickshire. Smakar som vilken bitter som helst. Lite tunn kanske. Ganska gott.
Sedan dröjde det drygt en timme till nästa öl då puben The lamp som skulle ligga i närheten ej gick att finna. Under jakten på denna hittade jag istället The anchor. En del intressant fanns att ta del av.
Salopian Triad 4% närmare bestämt följt av Salamander Body-snatcher och slutligen en pint Buzz off från Ramsbury.
Skönt att det inte var så långt ''hem'' därifrån. På vandrarhemmet fanns det en del öl på burk/flaska. Fosters 4% fick agera skärmsläckare denna kväll. Jag tror ni kan gissa hur det ''smakade''...

2 kommentarer:

Fredrik sa...

Låter trevligt jag vill också vara utomlands och dricka öl, fast det funkar ju att vara hemma och dricka öl också.

Jonas sa...

Det är det också!&roligare&ofta billigare än hemma!