fredag 13 mars 2009

Öl i Cheltenham

090309: Jag hade ett tag på mig innan bussen till Gloucestershire skulle gå så det blev till att uppsöka Weatherspoons-puben The briar rose i centrum.
Vid baren stog ett gäng gubbar/snubbar som hade följande konversation: ''-Are we having breakfast or ''a'' pint?''
''-Let's have both.''
Undertecknad följde även deras exempel. Fast jag redan hade ätit frukost en gång.
Först Fox från Exmoor, en ordinär bitter, lite tråkig.
Constantine från York var bättre, överraskande ''humlig''.
Highgate Irish whisky ale såg till att bitterorgien fortsatte. Dock inte så märkvärdig. Whisky kändes ej något av.
En promenad tog mig ned till bussterminalen jag i god tid kunde köpa biljett...tillräckligt med tid för att hinna med ännu en bitter på The anchor som hade besökts kvällen innan.
En ny fatöl hade tillkommit; Holden's Golden glow, Otroligt brödig med en god men mild humleavslutning.
Väl på bussen sov jag ganska bra under den drygt timslånga färden söderut.
På vägen till hotellet låg en bokhandel som naturligtvis skulle besökas. 46pund fattigare men ett gäng böcker rikare kunde man checka in.
En av böckerna var den relativt nysläppta A beer a day av Jeff Evans som brukar skriva i Beers of the world. Väldigt välskriven, precis som om jag inte skulle gjort det själv.
366 öl gås igenom och kopplas samman med en dag i almanackan och även en historisk händelse som har hänt just den dagen avhandlas också. Det enda man kan invända mot är valet av öl. Brygder från stora bryggarnationer som Luxenburg och Malta finns representerade, men inte en enda från Sverige.
Ännu lite mer vila blev det i den enormt sköna sängen i denna svit (?). Största hotell-''rum'' jag bott i. Frukost ingick dock ej i de 75 pund som ''kalaset'' kostade.
Inte långt (inget var långt i denna lilla stad) från hotellet låg den lilla puben Sudeley arms.
Dagens enda lager konsumerades; Stella 4% ännu en av dessa mellanölsversioner av stora lagernamn som finns i detta land. Inte så illa som man skulle kunna tro, men inget upphetsande.
Något som var värre än vad man skulle kunna tro var Old speckled hen 4,5%. När Greene king köpte Morland sänktes abv med 0,7%. Jag har för mig att den gamla hade mer karaktär än så här.
Jag drog vidare söderut till puben Bath tavern där Cornish coaster från Sharps pumpades upp. Härlig humlesmak, men det kändes som något fattades...
Cheltenham gold från det lokala bryggeriet Goffs avslutade besöket på detta trevliga ställe. Men det skulle bli ännu bättre.
En promenad ner till The jolly brewmaster där ölkvällen skulle avslutas. Helt klart det ställe jag hade roligast under denna resa.
Först med Top totty från Slaters som inte direkt föll mig i smaken.
Everards Tiger var väl inte heller så märkvärdig.
Dursley steam bitter från Severn valley lämnade tyvärr inget minne.

Det gjorde däremot Proper job från St. Austell. En härlig avslutning på en kul kväll. Frisk blommig arom och smak av citrus, någon söt ton och en hel del humlebeska. Årets APA så här långt.

1 kommentar:

Jonte sa...

Låter som en bra resa :)