tisdag 3 mars 2009

Öl i Paris del III-70

090224: När vi kom tillbaka till Paris blev det tunnelbanan raka spåret till Barbes rochechouart där vi bodde tvärs över gatan från stationen. I princip var det bara väskavlämning innan vi styrde stegen västerut.
Ett kinesiskt hål i väggen fick agera lunchservering. Den mycket söta och hemska men ''alkoholfria'' Buckler dracks till den goda maten.

Målet för promenaden var Le carolus på Boulevard de clichy. I en ganska mysig bar serverades bla; Whitbread Pale ale 5,7%. Väldigt anonym och ''snäll'', en besvikelse. Mer Whitbread (Inbev alltså), Extra stout. Vet inte vad jag ska tycka om den, B-F-datumet hade passerats för ett bra tag sedan, men det smakar inte illa, har någon form av bottensats hade dock uppstått. Har för mig att det var en del lakrits och chokladtoner.
Roligare än så blev det inte på det stället. Istället styrde vi kosan mot bryggeripuben O'Neil (70:e bryggeriet jag besökte) på Rue des canettes. Deras Blanche var liksom priserna en positiv överraskning, inte helt stilren kanske men ganska god.
Något som inte var så gott var husets Brune. Något måste ha varit fel här. Det smakade nästan bara musslor. Inte ''belgiska musslor'' utan den mindre goda sorten man brukar få på pizzor.
Det är väl i och för sig ok, men jag vill inte att mitt öl smakar så. Resans värsta häxbrygd.
Nästa ställe att avverkas var La gueuze på Rue soufflot.
En öl blev det i alla fall Hinano från den franska kolonin Polynesien som även har funnits på Monks, men här var den färsk. Ett urinfärgat blask som dock ''smakade'' något mer/bättre än väntat.
Utanför denna restaurang fanns en hamburgerkedja som hette något i stil med Quality någonting. Frankrikes svar på Max kanske inbillade man sig lite naivt. Så var det tyvärr inte.
God natt!

Inga kommentarer: