måndag 8 juli 2013

Öl i Blekinge

Efter att ha jobbat ett par dagar i något slags jetlagdimma var det dags att bege sig ned till Sweden rock. Eva och jag tog tåget ned och på vägen slank ett par exotiska men goda öl ned. Naked lunch från Evil twin och Twin sisters double IPA från Left hand. Inga lättöl direkt, men det var ju en lång resa.

Bara för att det är festival behöver man ju inte sänka sin ölribba. Eller? Efter som det var så galet kallt i tältet på nätterna var det bara att hålla igång nätterna igenom. Mer utsökt bärs intogs under första natten/morgonen i form av Le capitaine från Trinity.

Samma visa nästa natt med The perfect crime black smoked saison som var en mycket god samarbetsbrygd mellan Evil twin, Stillwater och Stone.

Nästa natt orkade jag bara inte. I'm too old for this shit. Det var bara att lägga sig och försöka huttra sig till sömns.
Men när morgonen randades var det återigen stekhett. En luftkonditionerad buss tog mig till Sölverborg för ett besök på bolaget för inhandling av ett gäng öl. Ett utmärkt tillfälle att få bekanta sig med ett par för mig nya svenska bryggerier. Electric nurse Pale ale, Passion IPA och Premiär, båda från det lokala Brygghus 19. Överlag helt ok öl.
Det var nog allt som var ölnytt för undertecknad.

Inga kommentarer: