söndag 19 november 2023

Österrikeresan del I-Sturm Wien

Ganska tidigt på midsommarafton vi (jag och frun) oss till den alltid lika fantastiska flygplatsen Arlanda. I vanlig ordning lyckades ingen exotisk öl lokaliseras. Vi landade iallafall några timmar senare i ett mulet Wien där något tåg tog oss till centralare delar av stan. Första stoppet var Beer store vienna som man får säga levde upp till sitt namn. Det är även en hembryggarbutik. Man kan även (som brukligt är i civiliserade länder) dricka i butiken. Konstigt nog finns inga sittplatser. Vi handlade med oss en del öl men inga galna mängder. Några bärs avnjöts således i butiken på stående fot. För min del: Makatea fruit dove modern pilsner från Bevog, Sitzenberger Helles och Front man dry hopped helles lager från det för oss okända lokala Next level. Den sista var mycket fin. Vi blev kvar längre än väntat, regnet ville dock inte avta, men vi hade paraplyer iallafall så det blev en promenad till en buss som tog oss till det stora hotellet där vi checkade in. Högt upp så det var bra utsikt. Det var nu full storm.

Ett stenkast från hotellet fanns en restaurang där god middag med dryck intogs. Öl för min del där var: Schladminger Märzen, husets egna ljusa lageröl Hausbier och husets kellerbier Müllerbräu. Högst oklart vem som bryggt dessa.

Det hade äntligen slutat regna och vi tog spårvagnen till centrum och bryggeripuben Mama kraft i nedervåningen av en hamburgerrestaurang tror jag. Någon mer mat fick vi i oss där och till den: Die herzdame (wieneröl eller IRA tror jag det var), Helles, sessionIPAn Big easy från Brauwerk wien och Gusswerk Glutenfrei lager.

Nästa stopp var Stadtpark biergart’l. Det är nog fint på dagen, nu var det alldeles för hög musik för gamlingar som oss. Bedrövligt ölutbud dessutom så vi drog vidare...

...till Billabong som jag tyckte betydligt bättre om även om ljudvolymen denna fredagkväll inte var direkt låg. Som namnet indikerar har stället australiensiskt tema. Trevlig personal. Vi satte oss i baren och de stora fönstren var öppna mot gatan där det fanns uteservering. Bara en öl, Ottakringer Rotes zwickl. Det fick räcka för denna långa dag. Spårvagn tillbaka till hotellet.

Inga kommentarer: