torsdag 23 november 2023

Österrikeresan del IV-Vi tar en dag på stranden

FTT!

29 grader stod det i prognosen och det blev det nog också till slut. Vi inledde dagen på centralt belägna Stadtbodens uteservering. Minns inte vad jag tyckte om maten men ölutbudet var digert iallafall. De öl som intogs var iallafall: Stadtboden BPA, wienerölet Wiener original från Ottakringer, Der belgier Saison, ljusa lagerölet Native tounge från Ottakringer, Stu mostów Pale ale, Stu mostów Berliner weisse Strawberry 3,4%, Gluten free Punk IPA från Brewdog och Theresianer Premium pils. Ok öl över lag, något som inte var ok var servicen då det var alldeles för få som jobbade i serveringen.

Varmt var det som sagt men svalka fanns i Donau så vi stack ut på en ö i nämnda flod och badade och sov på stranden. Det var uppfriskande och skönt. När vi efter mycket om och men kom tillbaka till mer centrala delar av staden slog vi oss ned på restaurangen Zattls stora uteservering men vi hade ätit så mycket körsbär på stranden så hungern hade inte infunnit sig. Törsten dock tydligen. Varsin Paracelsus bio-zwickl från Stiegl avhjälpte det. Ok öl.

Kvällen avslutades som den förra, på Charlie P's. Nu fanns det lite mer tid att botanisera i sortimentet. Avslutande brygder denna afton var: Cula Bula från det för mig okända lokala Drunken unicorn beer factory, belgiska alen Sunbeam från Brauwerk wien, Citra beach bio-crossover lager från Gusswerk, Gusswerk Steinbier 5,6% och Aaa austrian amber ale. Även den från Gusswerk. Den ena värre än den andra. Huva! En ''naken'' men billig lango (en lango, flera langos?) slank ned på hemvägen. Överraskande gott. Nog om denna dag.

Inga kommentarer: