tisdag 4 september 2007

Öl i Kalmar län


070901:En(jävligt snygg)buss med folk från Svenska ölfrämjandet skulle åka för att besöka några bryggerier.Med på den bussen fanns jag&Majsan samt en hel del bekanta ansikten. Bussen rullade från Stockholm cirka 8:10 med destination Åbro i Vimmerby,Småland.Där fick vi en sedvänlig rundtur på bryggeriet.Överlägset det största bryggeriet jag besökt.Efter visningen skulle vi äta lunch på bryggeritappen Brygghuset en mycket trevlig pub med mängder av interessant importerad flasköl.En ofiltrerad och opastöriserad version av Kung fanns på fat något som alla passade på att dricka. Royal Oak
från O'Hanlon blev det efter maten. En helt ok bitter. Majsan och jag delade även på en Okells Aile en rökporter med för lite rökighet för min smak.
Resan fortsatte neråt landet&sällskapet konsumerade allehanda exotiska brygder under färden. Vi kom fram till Kalmar för att där checka in på två olika vandrarhem/hotel/b&b.Därefter fortsatte färden till Degerhamn,Öland för ett besök på mitt nya favoritbryggeri Ölands gårdsbryggeri. Där välkomnades vi med det utsökta Långe Erik med tilltugg följt av en rundvandring ackompanjerad av Amarillo Golden ale.Man gör även läsk på bryggeriet,något som inhandlades i den lilla butiken.Synd att detta inte är ett så pass civilicerat land att man kunde ha fått köpa med sig öl(hemska tanke.KDS anm.) . Glada i hågen (läs fulla i fan) styrdes kosan tillbaka till Kalmar och ''Lilla puben'' på gångavstånd från boendet. Där fanns Lilla pubens Pilsner från Ölands som väl var ok.
Hungriga som vi hade blivit gick vi till ett annat ställe&åt en ganska usel buffe för189:-,för att återvända till Lilla puben där den gyllene brygden Ölands Öl fick avsluta kvällen ölmässigt.

Relaterade länkar: http://www.storstark.nu/humle/index.php?page=starkol
www.brygghuset.nu/drycker.aspx?ID=2
www.svenskaolframjandet.org/node/1080

Inga kommentarer: