En stout med belgisk jäst? Det var vad Tom och jag försökte brygga för ett par veckor sedan. Första gången undertecknad var med om en extraktbryggning. Lite enklare, man slipper laka till exempel. Snart får vi se om det blev något att ha.
Öl intogs under och efter bryggningen, här är ett axplock:
Telenn du från Lancelot; mörk, ’’hembrygd arom’’, rökig och smörig. Jag hade gissat på brown ale, men tydligen klassas den som ’’speciality grain’’ (därmed inte sagt att det kan vara en BrA i grunden).
Sea bass från Cigarr city; syrlig arom, mörk malt, sopor, söt, fyllig, rikligt med kolsyra. Ganska god.
Karjala Terva 4.6% från Hartwall; glad överraskning om man som mig inte är så bevandrad i det finska språket. Terva betyder tjära och det brukar ju smaka rök vilket inte är fel. Jag har svårt att se hur detta inte kan vara deras bästa öl hittills.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar