fredag 6 september 2013

Öl i Tyskland del VI-Den långa vägen hem

Sista dagen i Berlin åkte Christian och undertecknad till Mitte och åt en utsökt frukost/brunch på Hofbräu. Till den slank det givetvis ned ett par öl: Kristall weisse och Münchner Sommer.

En bryggeripub fanns det också tid för, Brauhaus Lemke som inte ligger långt därifrån. Tre öl blev det här: Original, Pilsner och Imperial Stout (!). Det smakade bra i hettan.

Slutligen tog vi bussen till flygplatsen Tegel för att åka hem. Där var även Tony och Pütte. Flyget hem var dock inte där då det var inställt! Det har jag aldrig varit med om förr. Så istället fick vi tillbringa natten på ett ganska fint hotell vid flygplatsen för att gå upp i svinottan nästa morgon för att flyga till München för byte. Men inget ont som inte för något gott med sig, på Münchens flygplats kunde man precis som sist vi mellanlandade där köpa mixade fyrpack från Höss, nu med lite andra öl än för fem år sedan. Även ett par brygder från Schlossbrauerei Stein hann jag med: Stoaner zwerg pils och Heinz vom stein Hefeweissbier Dunkel. Så tur i oturen alltså.

Inga kommentarer: