lördag 5 oktober 2013

Öl i utlandet del I-Braufest berlin

Äntligen dags för årets soloresa, som för första gången inte gick till England. Jag fick ta nattbuss till Arlanda för att hinna med det tidiga flyget ned till Berlin. Precis som när vi var nere i augusti bodde jag i Fredrichshein. Det gick smidigt att ta sig dit. Efter incheckningen blev det en välbehövlig vila med tanke på den tidiga gryningen man hade gått upp i. Anledningen/ursäkten för att besöka Tyskland igen var festivalen Braufest Berlin som även den ägde rum i Fredrichshein. Detta var en mycket liten festival med fokus på den lilla men spirande tyska craft beer-rörelsen. Riktigt varmt var det, så man fick slå sig ned i skuggan och sippa på följande brygder:
Tangerine dream och Hop head IPA⁷ från Bitburger, Kreuzberg Lemon steam Lager från Lenny's artisanal ales, Hop select från Palm, Andechs Export Dunkel, Jarošov Světlý ležák (''Jarosover Hell'') och Jarosover Schwarzbier (''Jarosover Dunkel''), båda från Velké březno (Breznak/Heineken). Down under ale från Hops & barley. Spiced ale 6%, Double pale ale båda från Heidenpeters. Laguna IPA 6,2% från Braukunstkeller.
Fatöl kunde man få relativt små mått av, men för flasköl var det hela flaskor som gällde. Mycket trevliga/kul människor att snacka med.

3 kommentarer:

Unknown sa...

Cheers from Nazareth!

Unknown sa...

Cheers from Nazareth!

Jonas sa...

Haha,cheers, mate, hope you and your friend had a good time in Germany, and a safe decent journey back.
Great hanging out with you guys.