lördag 17 januari 2015

Öl i Polen del III-Bryggeripub och tickande

Ännu en mulen dag. Denna inleddes ölmässigt med en inte helt fruktansvärd industrilager vid namn Okocim Jasne Pelne i ett kebabhaks källare/nedervåning.

Nu hade den anglofila bryggeripuben T.E.A. (oklart vad det står för) time behagat öppna.
Beläget på ett hörn vid en park ett stenkast från floden Wisła (viswa) som rinner genom Krakow.
Ölen som dracks var Pale saint, Black prince,Kinga vale, Back jack, och Wakatu w akatu. Genomgående brittiskt såklart utom den sista som antagligen var någon sorts 'mellanAPA''.
Över lag bra grejor har jag för mig.

På väg tillbaka ''hem'' intogs en Sliwkowa från Fortuna någonstans.

Andra halvlek inleddes på något enklare ställe med en Kasztelan Niepasteryzowane från Carlsberg Polska. Som var som vilken annan fulöl som helst. Maten som åts till var inte speciellt god heller.

Nästa stopp var Beergallery Dominikańska som vi besökt ett par dagar tidigare. Jag blev sittandes till de stängde och ölen som intogs var: Trybunał Miodowe från Cornelius; ''träig'' som en gammal öl kan vara och med mycket smak av honung. Litovel Medový speciál 14% som smakade undermålig industrilager. Starovar Piwo na chlodne wieczory från Jihlava; söt arom. Unket fruktsocker, sör söt. Smakar konstgjort på något sätt. Polczynskie Prawdziwie miodowe från Polczyn-zdroj; ''träig'' som om den vore gammal. Viss sötma, man inga honungstoner som väntat.

En sista öl slank ned på puben English football club. Här var det väldigt livat trots att det var en vardagkväll och inte så mycket folk. Kasztelan Jasne pelne från Carlsberg Polska satte punkt för denna dag.

Inga kommentarer: