söndag 5 juni 2016

Öl i sydvästra Sverige del II-Helsingborg

Efter frukostbuffen begav sig de övriga resenärerna och kollade på ett andra-världskrigs-reenactment. Jag turfade runt till fots i stan och stannade till på bolaget där ett par lokala öl inhandlades.
Lite senare var det dags för visning på Helsingborgs bryggeri. Ett speciellt upplägg här, Oxhallen (på ett gammalt kasernområde dit foodtrucks, bönder som säljer sina grödor och folk som säljer allehanda krimskrams) har öppet på lördageftermiddagar. Det fanns även en scen i ett hörn där något band spelade, dock på en ljudnivå som gör att man fortfarande kan prata med varandra.
Själva brygghuset ligger även det på kasernområdet. Där blev vi guidade runt och turen avslutades på en mysigt inredd vind där en provning följde.

Efter själva provningen stannade jag kvar, åt revbens-spjäll och så småningom dök gubbarna upp och mer öl intogs. Gillade upplägget här och som tur var svar det soligt, skulle det inte vara det finns gott om utrymme i själva Oxhallen. Bra priser också. Ölen då? Vissa var ok, men helt klart har bryggarna en del att jobba på här.
Mina medresenärer var dock stormförtjusta och gick loss på sovenirbutiken. Bärsen undertecknad vick i sig var: Lager, Funkymonkey, Witbier, Hips n’ hops, Lakrits, Jubileumsöl, WIPA, Amber ale och Butchers brew.

Jag gick och tog en välförtjänt halvtidsvila och sov riktigt gott tills Tony kom tillbaka och väckte mig. Intog då en Helsingborgs India pale ale inhandlad i hotellreceptionen.

Gubbarna stannade hemma medan undertecknad gick till det hypade Mogwai där en god pizza intogs tillsammans med Snowflake från det för mig okända Kreativa dårar, Green flash Pacific gem single hop pale ale, den senaste K:rlek (Vår/sommar 2016) från Mikkeller och den fantastiska Roses are brett från To øl. En av de bästa (om inte den bästa) saisons jag druckit.

Hedin såg var jag höll hus på Untappd och tipsade om att Fredrik jobbade sin sista kväll på ''Biskopen'' beläget ett stenkast därifrån.
Således blev det ett besök där och Montana red från Fuller’s samt I milk your drink från Loc/All in avslutade kvällen. Kul gäster här.
God natt!

Inga kommentarer: