måndag 30 januari 2017

Vanvid

Dagen inleddes med frukostbuffe och en turfpromenad.
Därefter tåget över till Köpenhamn. Det var ett bra tag kvar till det var dags att checka in, så jag tog en reäl promenad till stadsdelen Holmen där en ubåt från kalla krigets dagar finns att beskåda.
Det blev många steg den dagen då apostlahästarna togs tillbaka ned till ''horkvarteren''.
Hungern gjorde sig påmind och ett besök på Øl & brød var inplanerat, dock har de numera stängt på måndagar.
Som tur var ligger ju Mikkeller bar några meter därifrån så jag blev sittande där en stund istället inmundigades Arthur från Hill farmstead, Xmas wish, Session IPA Cascade och Party keg.
Nästa stopp var butiken Kihoskh där man shoppade loss ordentligt. Hade ju ingen viktgräns att tänka på då det skulle åkas tåg hem. Det blev så klart dyrt, men inte nog med det, de hade mage att ta ut en tresiffrig kortavgift också.
Bra sortiment, men jag har handlat där för sista gången (om inte en väska full med dkr hittas), nån måtta får det vara.
Som tur var skulle inte kvällen bli så dyr.

Jag gick och checkade in för att lite senare styra stegen till det för mig nya Berlin bar på Gammel kongevej. Som namnet antyder är det tyskt fokus här. Många flasköl, men till skillnad mot de flesta ställen med långa flaskölslistor finns ölen och inget (av det jag drack i alla fall) var gammalt. Bra service dessutom trots att bara en anställd syntes till. Det enda minuset var att de inte hade någon mat. Hade inte varit fel men någon übertysk maträtt till all öl.
Bärsen som intogs här var i alla fall: Ayinger Kellerbier, Maisel & friends Pale ale, Kuchlbauer Helles, Mönchshof Bayerisch hell från Kulmbacher, Das Schwarze och Das Helle Båda från Schwaben bräu i Stuttgart. Tre brygder från bayerska Kaiser Bräu: Veldensteiner California common, Veldensteiner Zwickl och Veldensteiner Pils. Slutligen Atlantik-Ale från Störtebeker. Det fick räcka så.

Inga kommentarer: