torsdag 2 augusti 2018

Öl i Medelpad

Det hade blivit dags för årets sjunde bortamatch (nytt rekord) för min del, men först skulle jag ta mig till Centralen. Lättare sagt än gjort när SL har ''formtopp''. Var som tur var ute i väldigt god tid till tåget som skulle ta mig, Tom och ett gäng andra glada fotbollsentusiaster norrut. Vi hade en del exotiska brygder i bagaget i vanlig ordning. Nämligen: Von pilsen från Råå, La trappe Quadrupel, Space cadet från 't Verzet och Anchor Coffee porter. Finfina brygder.

Väl framme i Sundsvall hade vi blivit hungriga och den stekheta uteserveringen på legendariska Biteline på Köpmangatan intogs. Pizzan levde upp till de uppskruvade förväntningarna och lite till. Ett par norrländska och exotiska brygder fanns att prova på. Sundsvalls öl 4,5% från Vasa bryggeri och The falconers från Jemtehed & brande.

Själva matchen var verkligen ingen höjdare, men tre poäng är tre poäng.
Ett stenkast från Idrottsparken finns en bryggeripub vid namn Apa/Banana boat som ingen av oss hade hört talas om. Ölen var dyr och det var endast kortbetalning som gällde men bartendern var trevlig. Den stora uteserveringen intogs i hettan och Banana boat Lager samt Apa APA intogs i skuggan. Alldeles för varmt i solen.

Bärs skulle det intas på hemvägen också. Gulden draak Calvados från Van steenberge, A ship full of IPA och Mariestads Export. Båda från Spendrups/resturangvagnen.

SJs form verkar vara bättre än SLs och vi var tillbaka på Centralen i utsatt tid. Kvällen var relativt ung och vi gick till 'Biskopen'' på Vasagatan för ett par sista segeröl. Moo thunder från det för mig okända New york-bryggeriet Butternuts och Brew scout the blond II från Bevgru. Inte särskillt goda öl och dyrt. Dock riktigt behagligt på uteserveringen.
Bedrövlig match, men kul dag. Stort tack till Tom och Rashidi som satte guldkant på denna dag.

Inga kommentarer: