onsdag 8 februari 2023

Öl i DC del III-Allsvenskan i solskenet

Efter att ha vägt väskan stod det klart att jag hade några kilo till att fylla upp. Gick iväg till en annan ölbutik och toppade upp. Tog sedan bussen till en helt annan del av stan där Pütte satt och väntade på virginiabryggeriet Aslins pub i DC. Jättestor uteservering, men utrymmet inomhus var inte stort. När vi var där i höstas hade de inte börjat brygga, men det såg ut som de höll på att sätta upp utrustning för detta. Antagligen är de igång vid det här laget. Varmt och skönt var det när följande brygder intogs: Scuzzi, Old town lager, NEIPAn Velocirabbit, Festbier, IPAn West coast starfish, surölet Apizza!, Fina grejor. Det fanns även vad som verkar vara en permanent food truck på uteserveringen som har god men lite underlig asiatisk mat... som jag minns det.

Vi tog bussen tillbaka till hotellet och vilade upp oss inför kvällens skeenden. Första stoppet var källarpuben Free state som var lite svår att hitta. Lite finare än vad det låter. Lång glest besatt bar denna fredagkväll. Ingen mat, så Pütte gick ut och hämtade in något asiatiskt. Till det: berlinerweissen Passion of the kiwi från det för mig okända baltimorebryggeriet Pariah ($12 för en liten burk mellanöl, som hittat!), Zadie's lager från Union craft, ljusa lagern El trono från Dewey och Manor hill ''Festbier''.

Dagens sista stopp var närbelägna Jackpot igen som besöktes ett par kvällar innan. IPAn Santilli från Night shift, grymma Destihl Key lime pie gose, bittern River runner från James river och hemska brown alen Brown eyed squirrel från R.j. rockers avslutade kvällen.

Inga kommentarer: