lördag 25 november 2023

Österrikeresan del VI-Bildextra

Vi (!) tog spårvagn till centrum och turfade lite i solskenet innan tunnelbanan tog oss vidare till Pratern där vi gick på en annan arkadhall än den som besöktes några dagar tidigare. Vi satte oss på en uteservering och tog en Stiegl Hell som var ok i solskenet. Madame Tussauds var nästa stopp. Kul som vanligt.

Vi fortsatte in mot centrum och hamnade på Crossfield's australian pub där det språkades med trevliga amerikaner som bjöd på bärs. För min del: X-field lager, schwarzbieren Ayers rock Black och Ayers rock Red. Alla tre från Ottakringer.

Oklart varför hon ser så glad ut.

Minns ej om det blev tunnelbana eller till fots men hungern hade smugit sig på och middag intogs på en pizzerias uteservering med en Hubertus Dunkel 4,1%.

''Nej du får ingen cigarr, men en tvångströja!''
Thomas Muster fick va med och lira.
Ready Freddy

Inte långt därifrån ligger Ammutsøn som jag även var på förra året. Det var sig likt. Ett pub quiz pågick när vi kom dit men det var inget som störde. Där blev vi kvar resten av kvällen inmundigandes följande goda öl: APAn Hop fiction från La quince, surölet Shorba från The Piggy brewing company, God save the session IPA från La quince, √225 Saison '19 från BFM och IPLn Easy ammuti 3 från Bierol. Som vanligt spårvagn till hotellet för lite nattsömn.

''Nej, jag är här med frun,så det går inte.''
Majsan i badet.

Inga kommentarer: