lördag 14 oktober 2023

Ett par skånska bryggerier

Frun och jag tog ett tidigt tåg ned till Malmö och var väl nere lagom till lunch. Denna intogs på KFC innan vi vandrade vidare i vårsolen till bolaget för lite proviantering. Trots att klockan inte var så mycket gick det bra att checka in på det ganska centralt belägna hotellet. Coppersmith's Påsk porter avnjöts på rummet.

Nästa stopp var bryggeripuben Hyllie belägen 8 km norr om själva stadsdelen Hyllie. Deras stora bryggeri ligger dock i själva Hyllie... som jag uppfattat det. Tyvärr fanns det inte tid för mer än en öl i den minst sagt välbesatta men spartanska puben. Även trångt på den soliga uteserveringen denna lördag.

Anledningen till vårt besök i Skåne var att det var visning på Kävlinge bryggeri. Vi tog således tåget några mil norrut till världsmetropolen Kävlinge. Där mötte vi upp bryggeriets ägare som visade oss in till brygghuset och den lilla serveringsrummet innan de övriga gästerna dök upp. Det var nästan samma upplägg som hos utmärkta Smakverkstan i Bromma. Väldigt trevligt var det och vi fick fingerborgar ur hela bryggeriets sortiment, bla Kul lager. Ett besök rekommenderas.

När det mörknat tog vi tåget tillbaka till Malmö där kvällen avslutades på Green lion (detta var innan det blivit bryggeripub). Det var helt öde denna lördagkväll, nästan bara jag, frun och den pratglada bartendern. Kvällens brygder var: Limhamns Imperial stout och South plains Sour blueberry. Inte så långt att gå tillbaka hotellet därifrån.

Inga kommentarer: