fredag 20 oktober 2023

Öl i Camden-trakten del I-Programenlig överkörning och visning

Det var sol igen när vi tog en Uber till stationen. Där hoppade vi på tåget tillbaka till London. Efter en liten promenad kunde vi slå oss ned på trevliga och väl insuttna Queen's head. Där fanns wifi så det vankades allsvensk fotboll. Det var samma mörker som vanligt. Sorgerna dränktes med: Blonde star från Anarchy, Mother kelly's mamka session lager från Bohem, Exale/Simple things Half wit, sessionIPAn Skoosh från Exale och sessionIPAn Magazine cover från Deya.

Åt på Subway innan vår bil kom och hämtade oss. Det var en bit att åka. Väl framme tog vi varsin öl på puben under vårt rum. För min del Coldharbour lager från Brixton.

Foto: Christian

På kvällen drog vi till Camden town brewery som inte ligger i Camden, men ganska nära. Deras prodiction facility ligger ännu längre därifrån. Det här är alltså stället ägaren Ab inbev vill visa upp. En visning hade vi bokat in. Först bjöd man (vi och ett par) på några olika fingerborgar av deras brygder. Modernt och större än man kan tro men det var ändå stor kontrast till det ännu större Everards som vi besökt dagen innan. Den isländske guiden såg ut som Legolas och förklarade bryggprocessen mm. Efteråt hann vi med ett par brygder i den fläckfria baren. För min del: Unfiltered Hells lager och pilsnern Goldie. Jag var glatt överraskad av dessa lageröl, något som brittiska bryggerier oftast misslyckas med.

De stängde rätt tidigt och vi började gå (hemåt?) och snubblade över en pub som hade öppet och ett par bärs till hanns med i form av Singlefin lager från Harbour det glutenfria husölet X gipsy queen Pilsner från det för mig okända lokala Pillars brewery. De stängde och vi fick vandra ''hem'' i den ljumna londonkvällen.

Inga kommentarer: