tisdag 17 oktober 2023

Öl i Leicester del I-Hundtricket

Jag strålade samman med Christian och Olle på Arlanda en kväll. Som vanligt fanns det ingen exotisk öl där. Bara en tråkig flygresa till Stansted. Vi tog en buss in till själva London och vidare färd med Uber till vårt boende långt västerut. Det var så sent att allt hade stängt så det var bara att lägga sig. Jag vaknade i vanlig ordning tidigt och gick ut och turfade medan sjusovarna låg kvar på rummet. När jag kom tillbaka tog vi en bil till St pancras. För vidare färd. Det var dock sån bilkö att vi nästan missade vårt tåg men det gick. Tåget i fråga tog oss de 17 milen nordost till Leicester. En stad vi besökte för tolv år sedan men då var det festival som gällde och vi hann inte se/uppleva stan men det skulle det bli ändring på nu när vi skulle ''djupdyka'' i vad stan hade att erbjuda. Solen fortsatte skina även häruppe och vi gled in på utmärkta Blue boar där vi verkligen hängde på låset och stormade in törstiga som vi blivit. På det här lilla stället fanns både traditionell och mer modern öl. Som det borde vara överallt om du frågar mig. Ingen mat fanns så man fick dricka desto mer öl m a o. För min del: Goose eye Bitter, Yellow peak American Pale Ale från det för mig okända Torrside brewing beläget några mil sydöst om Manchester, Two lapels session pale ale från Wishbone, blond alen Margot från Mallinsons och Taddy Lager från Samuel smiths. Vårt hotell låg en bit från centrum och vi tog en Uber dit med våra stora väskor.

När vi var incheckade drog vi tillbaka till centrum för kvälls-skiftet som vi inledde på trevliga Two tailed lion. Litet men ljust med en övervåning (eller var det bara toalett där?). Där avnjöts: IPAn Essence stealer Twisted barrel, Howling at clouds oatmeal stout från Turning point, Bleeding heart red rye från Black iris och Braybrooke Helles lager. Här träffade vi gubben Paul som hade den jättefina hunden Hugo med sig.

Han drog med oss till Everardspuben The globe där vi blev sittandes flera timmar inmundigandes: Triple Hop golden best bitter från Brunswick, Shooting star session IPA, Cast no shadow stout och California common.

Vi avslutade på något annat ställe med Drovers hazy vermont Session IPA från Round corner brewing. Uber tillbaka till hotellet.

Inga kommentarer: