måndag 7 juli 2008

En söndag i de norra förstäderna

Allsvensk fotboll stod på schemat och picknick i ''parken'' bakom Västra var på sin plats. Diverse olika öl intogs och ''glada i hågen'' (läs fulla i fan) tågade vi (Charlie,Majsan och Undertecknad) in på nationalarenan för att bärga tre poäng. En linjeman och hemmalagets målvakt ville dock annat. Istället blev det till att gå med råttsvansen mellan benen till Sumpan där öltröst fanns att finna på Bishop arms.
En hefeweizen med det fyndiga namnet In-Heat wheat från Flying dog vars flasköl sköljer över Nordens bättre krogar. 95:- för 355ml 4,7%ig öl? Dårhus. Det var inte ens gott. Men vad ska man göra? Vi tog en öl till.
Ett italienskt gästfat fanns att smaka;Menabrea1846har jag efter att ha konsulterat Rate beer kommit fram till att det måste varit som inmundigades.Oerhört intetsägande,även för ett öl från Medelhavet,men det smakade dock inte illa.
Innis&Gunn Rum-cask oak-aged beer;genomskinlig flaska,men i en''egen''kartong,så brygden var ej ljusskadad.Detta öl har ju hypats en del&jag förstår varför.Verkligt speciell.Ofta pratas det om smörkola hit&dit,men tror aldrig jag känt den smaken,men här i en öltyp som verkligen inte skall ha något''DMS''känns i,i alla fall i eftersmaken nästan inget annat.Romen är också ganska framträdande på ett behagligt sätt.En välkomponerad brygd.

3 kommentarer:

Majsan sa...

DMS? En förkortning jag inte hört förr. Vad betyder det?

dempa sa...

Fy tusan va dyrt för en Flying Dog! På Haket i Göteborg ligger den på 59:-

Jag har en sån där Innis & Gunn Rum Cask hemma. Har inte provat den än. Hoppas den inte blivit dålig, eller nåt.

Jonas sa...

Haket är ett mycket bra ställe,medan alla Bishop arms är som Forrest Gump skulle ha sagt''-A Bishop arms is like a box of chocolate,you never know how much you're gotta pay...''