torsdag 24 juli 2008

Öl i Tallinn

Väl framme i Tallinn gick vi till puben Õlletorn som skulle ha hundratals olika öl och visst fanns det att göra där. Synd bara att all öl jag drack var skit. Men huvudsaken är att man inte druckit det förr.
Toolse Hele,Kelt(Slovakien),Le Coq Dry ice,Wiru Export,Wiru Original Lager,Baltika Cooler,4&7.Vädret var otroligt fint&det var en fröjd att sitta på uteserveringen under ett parasoll.Ölmenyn som fanns till hands hade en del brister i sin geografi där det bl.a hävdades att Efes var ryskt,Bel-vue,nya zeeländskt&ovan nämnda Kelt tjeckiskt.
En del öl som stod i menyn fanns ej på riktigt.Vi satt där hela dagen.
På väg tillbaka till båten inhandlades en del öl i en spritbutik.
Ombord åt vi igen.Som vanligt blev man väldigt trött efter maten&sov i några timmar.Se'n lockade baren med Master-brew(Shepherd neame).Jag drack den på cask i London för en massa år sedan,men flaskversionen är som brukligt äro med SpN's öl något starkare.Trots den genomskinliga flaskan var den oskunkad.En sådär bitter.Inte speciellt karaktärsfull,men det är väl svårt vid4%.
Celebrator från Ayinger fick agera skärmsläckare/sängfösare.Svart,fyllig,välbalancerad.Överskattad men god.Det är läge för en fulölsprovning snart...

1 kommentar:

Majsan sa...

Jag trodde du skulle göra ny rad på varje öl du räknade upp?! Vad hände med det?