tisdag 24 november 2009

Ölbok#60(&59)

Efter en stressig lång dag kan jag äntligen andas ut och unna mig en öl(Oatgoop) medan jag skriver detta. Kom i säng tidigt i går då vi kom iväg väldigt tidigt från jobbet. Därmed kunde man även komma upp hyfsat tidigt och därmed få saker och ting gjorda. Till exempel hämta ett relativt okänt paket från Amazon. Två ölböcker innehöll det bland annat.
Good Bottled BeerGuide av Jeff Evans. Sjunde upplagan. Jag som har tre av de tidigare kan intyga att här har det hänt grejor sedan förra boken kom för några år sedan. Numera är det paperback och färgbilder. Ölen är numera listade efter stil, men även en ganska utförlig bryggeriförteckning finns med. En glad överraskning.
World's best beers av Ben McFarland (of GBG West coast-fame) ett liknande upplägg som boken i förra veckans ''recension'', men detta är riktigt bra, här får de stora bryggerierna i stor mån stå åt sidan när BRA öl/bryggerier avhandlas. Rekommenderas även om det påstås att Carlsberg håller till i Stockholm och att Oppigårds är hemmahörande i ''Darlana''.Känns modern.
Hade denna bok varit ett öl hade bryggaren inte sparat på aromhumlen(jag förstår vad jag menar i alla fall ).
Jag skulle ju stressa till Regeringsgatan och försöka få mig med någon julöl hem innan det var dags att börja jobba igen. Det gick åt helvete, ingen julöl, men väl sex andra öl för 827:-, som hittat med andra ord.
Sen var det bara att skynda sig tillbaka till jobbet. Till ingen nytta skulle det visa sig. Jaja, vad ska man göra? Skål och god natt!

1 kommentar:

fajanen sa...

Oatgoop provade jag på Bishops för några veckor sedan. Tyckte den var väldigt bra.