tisdag 20 april 2010

Gnagare på södermalm

Johan hetsade i helgen om att gå på Biskopen på Folkungagatan. Jag hade inget bättre för mig, men ett besök på Akkurat kändes som ett måste innan. En pint UPA från Skebo inledde kvällen/eftermiddagen. Tydligen finns den bara på OT och Akkurat. Försumbar arom, men man anar att det skall vara en bitter. Väldigt kall för att vara cask ale. Gillar inte riktigt humleprofilen riktigt i övrigt inget större fel, någon ton av galla. Lång markerad efterbeska.

Sedan blev det till att promenera ned till ovan nämnda Biskop där TV-stjärnan och Marie skulle dyka upp. Många av stadens ölnördar fanns samlade då det var något Brewdog-jippo som pågick i lokalen. Jag nöjde mig med en Paradox isle of Arran. Svamp och mörk malt i aromen. Salt,bränt,kol och någon enstaka söt ton.

Galet varmt och ganska dyrt var det så vi fick nog och drog till fräcka halvpannan inte långt därifrån. Ingen av oss hade faktiskt besökt detta hak tidigare. Prisläget var som hämtat från någon helt annan stad, tex en flaska Mikkeller Cream-ale som kostade 86:- på Blues i Sumpan kostade här 68:-.
Sortimentet var ganska intressant, tyvärr var nästa all öl ganska stark (om än god) något som så småning om skulle sätta sina spår på herr Sandberg. Vi fick helt enkelt dela broderligt på allt vi beställde in.
Hopfix från Beer here,''bryggeriets'' sedvanliga underbara humlearom. Smakar ungefär likadant, mycket humle, mycket gott.
Mikkeller Chinook; arom av Yes och godis. Övarraskande söt, trevlig eftersmak.
Mikkeller Green gold; (För) mycket tanniner i både doft och smak. Inget för mig.
Curmudgeon old ale från Founders; Doftar nyplockade hallon. Smakar jord och vildhallon. Väldigt annorlunda, mer som ett fruktöl än en old ale. Trevligt!
East Kent golding från Mikkellers single hop series; inte så brittisk som man skulle kunna tro. Överraskande ''frisk''. Vad fan?!
Drikkeriget GIPA från Mikkeller; fan vet, beskt?
Sedan blev det inga fler anteckningar dock kommer jag ihåg att vi drack Traquair 900 och en Draft bear som var fantastiskt god.
Annika och Styrelseledamoten dök upp och sällskapade lite när vi satt där.

Vi drog via Mc Donalds vidare till OT där vi mötte upp Majsan och avslutade den trevliga, men blöta aftonen. Angel’s Share #1 ale och BXEKG från Skebo blev sängfösare, även om någon enstaka i sällskapet såg ut att ha fått det redan.

4 kommentarer:

Fredrik sa...

Mc Dånalds hmmm...:)

Johan sa...

Dålig vätskebalans i kroppen måste jag skylla på. Men jag kanske inte ska dricka 9% are som man dricker en mild ale ala 3,5 %.

fajanen sa...

Lät som en trevlig och blöt kväll.

Jonas sa...

Vi drack ju typ flera kubik vatten.
Själv var jag i oförskämt bra for i söndags.