fredag 2 juli 2010

Köper du gammalt öl?

Någolunda soligt och varmt var det i går när Tom och undertecknad slog oss ned på OTs uteservering där även Ölantecknarna gjorde oss sällskap.
Schebo bitter från Skebo; ganska ljus för stilen, typisk bitterarom, lite tunn, behagliga träiga toner. Helt ok.
Alaskan Smoked porter '08; mäktig rökarom och även smaken är reält rökig, något ''tunn eftersmak''.
Klockan började närma sig arton då diverse bloggare skulle sammanstråla på Akkurat.

Med tanke på att det var vardag var det bra uppslutning bland förortsbloggarna. Jag, Hirigalzkar, Gyllenbock, Basunen, Johan, Tom och Jocke samt ett par hangarounds slog oss ned vid ett stort bord där undertecknad intog moule chevre. De godaste musslor jag ätit på mycket länge.
Old chestnut från Dark star; trots en lång paus kändes denna cask ale tunn och smaklös. Någon vag nötighet kan man hitta.
Från samma bryggeri: APA; den amerikanska humlen känns både i smak och arom, något metallisk, men ändå riktigt välhumlad och bra.
Hop flower power från De ranke; blygsam men söt arom, överraskande besk med en lång sträv efterbeska.
Den legendariska Soleil de minuit'99 från Cantillon, en flaska som borde vara den sista existerande. Vilken arom! Liknar inget annat (öl). Hjortron, gummi jord, jordgubbar,blåbär. Otroligt sur med tanke på dess aktningsvärda ålder. Lång eftersmak.
Bells Best brown; antagligen inte helt färsk, men den var grym till osten Stava vit i alla fall.
Här efter blev det för svårt att koncentrera sig på att prata och skriva samtidigt. Som tur var delade vi på flera av ölen som omnämns här.
Red and White från Dogfish head. Fick avsluta besöket på Akkurat för den här gången.

Vi avslutade den trevliga kvällen där vi började, på OT Där en burk Brew free or die IPA från 21 A samt Hop juice från Two brothers intogs.
Ännu en bloggarträff. Inte den här gången heller dök varken Carl Bildt eller Blondin-Bella upp.
Dock en riktigt kul kväll där gnagare och djurgårdare kunde sitta och prata med varandra som civilicerade människor vid samma bord! Nobels fredspris till någon lambicproducent vore på sin plats.

5 kommentarer:

Gyllenbock sa...

Var kan man lämna in en nominering för fredspriset? Det var en god idé!

hirigalzkar sa...

Trevlig provning var det! Och ja, det är imponerande att Djurgårdare och gnagare kan umgås med stora mängder alkhol i kroppen utan några skandaler. Dock vet jag inte om det skulle gå lika bra om det pågick någon slags match i bakgrunden ;-)

Jonas sa...

Vi får be Basunen ta med sig nonineringen när han ska till Oslo.

JoeG sa...

Vad är det ni säger?? Var det gnagare i vårt fina sällskap??

Fredrik sa...

Nice!!!