söndag 27 juni 2010

Öl i Chicago del VII-Hata baseboll

Puben Murphys bleachers var det tänkt att jag skulle besöka, men efter som Cubs spelade hemma (spelar de aldrig borta?) och ovan nämnda pub ligger tvärs över gatan från deras arenan var det alldeles för trångt för att jag skulle orka slå mig fram till baren. Vad är det för jävla tid de spelar? Tror matchen började 16 på en helgfri torsdag. Va?!
Risque cafe några kvarter bort var betydligt lugnare.
Palo santo marron från Dogfish-head; i det närmaste kolsvart, obefintligt skum och kolsyra, luktar sprit och träfat tobaksrök och nötighet. Inte så komplex som man skulle kunna tro. I ölmenyn stod det att ölet i fråga var på 4,2%. I själva verket var det 12... en ofrivillig rivstart m a o. Men gott var det ju.
Istället för att dricka vatten för att balansera upp detta blev det ett öl som nog är så nära vatten man kan komma Busch light; totalt jävla blask på alla sätt och vis.
Dark horse Amber; luktar väl som öl av denna typ gör mest, smakar syrliga rödbetor, underlig.
Barfly IPA från Barley island i grannstaten Indiana; ser mest ut som nyponsoppa, mycket jästfällning (i en IPA?!), underbar arom, granbarr. En mycket glad överraskning.
Backdraft brown från Hook and ladder ''was on the house'', det var bara att tacka och ta emot. Mörkt maltig arom. Tacokrydda, tunn, inte mycket eftersmak.

Det var riktigt varmt ute denna dag så jag flydde in i kylan på bagelkedjan Einstein bros och fick i mig lite bukfylla.
Var även inne på Goose islands ena bryggeripub och tog en öl. Den som ska vara den sämre av de två som finns i staden. Ingen av de två ligger dock på själva Goose island.
Wrigleyville white, en riktigt snäll wit.

Inte långt därifrån låg det livliga Redmonds där det blev ett par fulöl.
Bud Select 55; detta kan vara det värsta ''ölet'' någonsin. Det får Sofiero att likna Darklord...
Mer hemskheter från samma fabrik; Bud Light Wheat, mums...

Nu hade basebollhysterin lugnat ned sig något och man kunde få en plats i baren på ovan nämnda Murphys bleachers. Hyfsad mat med en Leinenkugels Original till. En glad överraskning med tanke på hur deras öl brukar smaka. Luktar fulöl, men smaken var behagligt brödig.

Fick meddelande från Pütte att han och Tony nu hade landat på O'hare och var på väg in mot stan. Vi skulle bo på samma hotell jag nu bott på ett tag, men i ett större rum. När undertecknad anlände till hotellet hade de fortfarande inte dykt upp så det fick bli en liten, men ack så upppiggande tupplur i en soffa i foajen/receptionen. När de kom bar vi bara upp bagagen på det nya rummet och begav oss ut igen. Till bryggeripuben Rock bottom närmare bestämt. NBAfinal sju var i full gång och alla bord var fulla, det fick bli ett annat ställe inte så långt därifrån vid namn Jake Melnicks där vi åt och tog några öl.
Surly Mild; mycket smak för en så svag öl. Mycket brända toner, cigarettrök i eftersmaken.
Ebels weiss från Two brothers; söt arom och smak av skumbanan.
Hot rocks från Port brewing; väldigt mörk, luktar som ett ovädrat rum, lite spritig och oväntat tung.

Tony åkte ''hem'' och lade sig medan vi andra gick tillbaka till Rock bottom där det nu efter matchen var väldigt mycket glesare med folk. Tyvärr fanns det till en början en trubadur som älskade ljudet av sin egen röst.
Wonder brew; tydlig hallonarom, smakar nästan hallonsoda.
Seasonal wheatbeer-belgian wit 5,2%; granbarr i aromen och lite i smaken med. En annorlunda wit. Hur ofta tänker man på/lägger märke till humleprofilen i ett veteöl? Här gör man faktiskt det. Därmed inte sagt att det smakar bra...
Pale rider APA 5,3%; Luktar nästan torrhumlat och smakar så med tanniner och blommighet på samma gång. Bra skit.
My-O-My amber rye 5,5%; luktar fulöl, toner av hallon, känns betydligt beskare än sina 34 IBU.

Vi åkte hem dagen efter. Första gången jag checkade in två väskor på flyget. Kylen är minst sagt välfylld. Men man bör nog ligga lite lågt med ölandet nu efter nästan två veckors total marinering... fast det är klart NU är det ju över en vecka sedan vi kom hem. Väntar nog till andra hälften av nästa vecka innan jag tar någon öl, vädret till trots. Kul resa var det hur som helst. Nu får man väl stå ut och jobba ett par månader innan det är dags igen, suck...

3 kommentarer:

Gyllenbock sa...

Hoppas, hoppas att de har Bud 55 på Akkurat! :)

JoeG sa...

Om du är i stan på tisdag så tycker jag att du hänger på oss för gravöl på fräcka halvpannan!

Jonas sa...

Nope, torsdag.
Regeringsgatan->OT->Akkurat.