måndag 7 februari 2011

Öl i Götelaborg

För att göra det mesta av resan blev det en tidig krogrunda innan tåget hem skulle gå.
Första ölstoppet blev det närbelägna (från The marsiblursi-lair räknat) BA Järntorget.
Bryggare bings 1000:e brygd från Ocean; rubinröd och väldigt brittisk, sträv och tung.
Vital spark från Fyne ales; teaktig med mycket brittisk humle skulle jag tro. Får se sig slagen av Ocean.
Avalanche från samma bryggeri; ljus och lite britt-tråkig med medelkropp.
Beer here Vårwit;luktar hembryggt på något sätt. Går inte upp mot en galet massproducerad Hoegaarden. Det sämsta jag hittills druckit från denna annars så bra bryggare. Lite otypisk kanske.

Nästa stopp blev Ölrepubliken där jag träffade på ovan nämnda Bryggare Bing. Vi satt och snackade i nästan ett par timmar om ''all things beer''. Skön snubbe. Vad blev det för bärs då?
Vesterbro Rød från Mikkeller; ''amerikansk beska'' som man kan vänta sig av Mikkeller. Tunn, var är kroppen? En besvikelse.
Shepherd neame Original porter; väldigt mörk med inbjudande skum. Välbalanserad och bra mycket godare än väntat. Stabil porter.
No name lager från The secret brewery; ljus, lite syrlig. Hyfsat välhumlad men samtidigt lättdrucken. Det ryktas här och där att det är Dugges som står bakom.

Ett snabbstopp på Golden days för en Merlins ale från Broughton i brist på annat. Blandsaft och lök, ingen vinnande kombination.

Hotellet City hotel, där jag tidigare bott har sedan dess fått en riktigt intressant bar med lite smått och gott till rimliga priser.
Enligt Rate beer skulle de ha bra mat, något som verkligen stämde.
Nakouřený svihák från TJECKISKA Eggenberg; en väldigt glad överaskning, mörk rökt tjeck. Mycket god.
Belhaven Scottish stout; intogs lite otacksamt efter den goda maten vars smak fortfarande satt kvar i munnen. Känndes tunn och smaklös. Kan vara läge att prova igen för en mer rättvis bedömning.
Roligare än så blev det inte denna gång i Göteborg.

1 kommentar:

dempa sa...

City Pub är väldigt underskattat.
När jag var där senast hade de en underbar Nelson Sauvin IPA från Mikkeller på fat. Synd att de inte verkar "orka" hålla fatkoll.se uppdaterade :/

Men maten är grym där!