tisdag 15 mars 2011

Öl i Storbritannien del II-Festival

Vi tog oss i hyfsad tid till Kings cross för vidare färd norrut. Tågpriserna var helt galna så det skulle bli billigare att vänta någon timme. Så blev det. På stationen fanns dock ett riktigt guldställe som jag ej kände till. Men det var som en deli som också hade hundratals flasköl. Två bira plus mat hanns med innan vårt tåg gick. Nja, bira och bira, den ena var ännu en av dessa ''alkoholic ginger-beers'' som blir allt vanligare.
Hollows Ginger beer
Freedom Organic dark lager

När vi kom fram till Leicester checkade vi in på hotellet som inte låg alltför långt från stationen. Anledningen till vårt besök i Leicestershire var CAMRAfestivalen som hölls i stan i dagarna fyra.
Det var en bit att gå men 232 olika öl varav jag provat en bråkdel av gjorde det värt besväret. Som vanligt på festivaler i CAMRAs regi var det en riktig mellanölsorgie. Detta intogs;
LSD från Atomic
Whippling från Belvoir
Castle rock Harvest pale
Karls berg från Church end
Acris från Dowbridge
Chopper fuel från Full mash
Elanor cross från Great oakley
Farrier från Langton

En skön och välbehövlig halvtidsvila på ett par timmar på hotellrummet var på sin plats här, men på väg dit ett besök på weatherspoonspuben Last plantagenet för ännu en mellis; 3faze från Falstaff.

På väg till andra halvlek intogs lite mat så man skulle ''stå sig''.
Kvällsölen var;
Guilsborough guzzler från Nobbys
St stephens från Rowditch
Wuthering heights från Brontes
Black katz mild från Burnside
Thirst preview från Keswick
Kings ale från Merlin

Massor av pubar var fortfarande öppna på hemvägen men jag orkade ej. Det var mycket länge sedan undertecknad gick så pass nykter från en ölfestival. Svag öl, mat och mycket vatten är bra.
Bästa ölet i mitt tycke var nog Elanor cross från Great oakley.
God natt!

Inga kommentarer: