fredag 8 juli 2011

Sandberg på taket

Det skulle bli en heldag på söder. Första stoppet var grillen på Swedenborgsgatan där en tunnbrödsrulle med mer ketchup/senap än mos intogs. Efter denna kulinariska upplevelse behövdes en öl, något som fanns till hands på OT några kvarter därifrån.
Tjockhult tjinook från Nynäs; inte single hop som man skulle kunna tro. Ljus, mindre aromhumle än väntat. Inte illa, men kanske mindre ''frisk'' än väntat. Ganska välhumlad, och aningen obalanserad. Toner av tvål i eftersmaken? Jag hade aldrig gissat på att den var underjäst.

Anledningen till mitt besök i stan denna dag var att Toms svärföräldrar har en övernattningslägenhet på Stigbergsgatan som vi (Tom, Johan samt undertecknad) skulle sitta och öla i. Vädret var strålande och ingen balkong fanns till hands, så vad gör man? Går upp på taket där det finns något slags terass med bord och stolar. Utsikten var inte att leka med.

En fulölsprovning började vi med:
Pistonhead Cruisin’ lager 6 poäng
Cheap thrills 2 poäng
Žiguli Õlu Från Viru 1 poäng
Storslam för Spendrups i denna alltid lika prestigefyllda klass.

Sedan delade vi på allehanda öl; Svaneke Julebryg, Svaneke Session pilsner,Svaneke Rød jul, Santas swallie från Inveralmond, The creeper från Three floyds, Sierra Nevada 30th Anniversary Grand cru, Mohawk Red easter och Terrapin Side Project 13 (Imperial stout). Det mesta var riktigt gott och kul hade vi.

Inga kommentarer: