Så var det dags för en tysklandsturnee igen, det var ju nästan ett år sedan sist.
Och efter elva vita dagar var man inte direkt mindre motiverad. Brorsan (chauffören), Pütte och undertecknad flög ner till Memmingen i Bayern. I väntan på hyrbilen hann jag med en Memminger Weissbier.
Första stoppet på denna lantliga bryggeritickarresa var puben Schussenrieder i byn Bad Schussenried. Det ganska stora bryggeriet hade som en egen by där man kunde gå runt med butik, bryggeri, pub, museum mm. Jättegod mat som vanligt i detta land. Ölen som intog var:
Pils; Torr och stiltypisk, men inte så spännande.
Weisse; Lagom mycket skumbanan i aromen, desto mer i smaken. Lite för söt för min skull.
Schwarze weisse; ett vackert öl. Nästan som en Guinness i ett veteölsglas, fast något ljusare. En välbalanserad glad överraskning.
Weisse kristall; typisk K-W, inget speciellt.
Schwarzbier; metallisk, ganska söt. Hade antagligen smakat bättre om jag haft tålamod att värma upp den.
Vi köpte med oss öl som ej fanns i puben/restaurangen från butiken.
Solen strålade och när vi kollade runt lite i resten av byn (och handlade mer öl).
Jag och Pütte tog varsin Farny Kristall-weizen på ett soligt torg; väldigt ljus som sig bör och något fruktig. Personligen föredrar jag numera K-W framför H-W, men det finns bättre exempel än denna.
Nästa stopp var Adler Hundersingen på vars övervåning vi även sov.
Efter att vi checkat in tröcks det varsin Pils i baren. Vackert högt skum, tråktysk ''arom'', brödig. Pilsner? Var är humlen? Lagom kolsyrenivå. Nja...
Vi gick en sväng på byn innan vi återvände och plöjde igenom resten av sortimentet och åt.
Zwickl, Spezial och gästölet Farny Edelweiss.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar