torsdag 29 september 2011

Öl i Untergröningen

Dagen började som vanligt med en god frukost. Vi begav oss ganska tidigt då vi hade femton mil till nästa bryggeri, men på väg dit blev det ett besök på ett bonusbryggeri (vilket vackert ord), Neckarmüller i Tübingen. Grym uteservering på solsidan vid floden Neckar där vi intog lunch och följande öl; bryggeriets egna Weisse Hell, Weisse Dunkel samt gästölet Fischers Keller bier. Det mörka veteölet gav nog störst behållning förutom uteserveringen och den (med tyska mått mätt) roliga kyparen då.

Nästa stopp var det relativt nyöppnade bryggeriet Wielands i den lilla byn Abtsgmünd, som tyvärr ej hade någon servering, men ett varsitt glas fanns i alla fall så vi kunde ta varsin öl på gårdsplanen/parkeringen framför bryggeriet. Lager herb som biran hette satt som en smäck i värmen. De övriga två bärsen i bryggeriets portfölj köpte vi med oss och dessa ligger i skrivande stund i kylen och väntar på lämpligt tillfälle för förtäring.

Sista stoppet var det lilla trevliga hotell/bryggeri/puben Lammbrauerei Untergröningen där vi så snabbt som möjligt efter incheckningen slog oss ned på uteseveringen med varsin öl och jättebra mat. Tråkigare har man haft.
Ölen i första sittningen var Staufer trunk och Qualitätsbier. Medan vi satt där i godan ro upplyste servitrisen oss om att det pågick en visning av bryggeriet. Något som vi givetvis genast kastade oss över. Om jag (som egentligen inte kan tyska) koncentrerade mig till max förstod jag lite av vad bryggmästaren/guiden sade. Alltid kul att gå på bryggerivisning i alla fall.

Här tog vi lite vila/öl på våra respektive rum innan det var dags att äta igen och klara av de sista ölen i restaurangen.
Pils Hell och Pils Dunkel (va?!).
Brygderna var rätt ok här.

Inga kommentarer: