tisdag 28 februari 2012

Öl i Kalifornien del I-Chinese new year

Efter provningen var det ingen ide att försöka sova. Jag var uppe hela natten för att underlätta sovande på planet.
Man var väl inte i sitt livs form när undertecknad och tom bordade flyget till Chicago på Arlanda.
Självklart fanns det ett skrikande barn inte långt från oss, så man slapp ju sova i alla fall.
En exotisk brygd lyckades vi lokalisera på O'hare. Marisol från lokala Goose island; en kryddig belgare. Som en wit fast starkare och mörkare. Inte illa men dyr med amerikanska mått, $9:73.

Tyvärr skulle vi bara byta plan i guldstaden Chicago, nästa stopp var San francisco (som inte är fy skam heller). BART tog oss smidigt från flygplatsen till Chinatown där vårt hotell var beläget. Något som inte var smidigt var att ta sig fram på gatorna. Det kinesiska nyårsfirandet var i full gång så var och varannan gata var avstängd för paraden med attehanda floats. När vi äntligen kom fram checkades det in och väskorna kunde kastas av.
Första stoppet i Kalifornien var den utmärkta ölbutiken Citybeer (som även har cirka tjugo fatöl). Grymt ställe, med grym öl. Tyvärr stänger det redan klockan 22. Jag handlade för $325 för att ta med. Och drack Scarenbecca kriek från Hanssens och Ta henket från Dogfish-head.
Vi träffade ett trevligt par här som skulle ut och äta och vi hängde på. Inget ölställe, men en Sudwerk Fest märzen kunde man få sig till livs i alla fall. Betydligt roligare än Märzen's från tyskspråkiga länder.

Eftersläckning på Rogue public house. Good chit pilsner; väldigt ljus, frostiesarom, brödig med mycket smör.
Eel river Porter fick avsluta denna lugna dag...eller?

Det blev efterfest på rummet som våra grannar ej uppskattade. Klarvakna, jetlaggade och med mycket god öl på rummet, vad ska man göra?

1 kommentar:

fajanen sa...

Haha. Eftersläckningen på rummet var bra. Quiet, people sleeping ringde de och sade till sist.