torsdag 9 februari 2012

Öl i''Hemska london''del III-Snålheten bedrar visheten

Frukosten var... brittisk. Planet hem skulle gå ganska sent, men det gällde att ändå få ut det mesta av dagen. Jag tog en buss till ''centrum'' för att hitta något öppet vattenhål. Efter att ha sökt upp tre olika stängda pubar var den fjärde (utmärkta The harp) öppen. Jag har varit där ett par gånger förr.
Pressed rat & warthog från Triple fff; maltig arom, välbalanserad. Toner av kakao. Väldigt låg alkoholhalt. God, bra kropp, lång eftersmak. En bra mild.
Black swan från Vale; mörk,nästan svart, nötig, bra balans. En helt ok mild.
Palmers Best bitter; Relativt neutral. De smakrika snacksen bedövar tillfälligt smaklökarna.
Purbeck IPA; färgen säger IPA, men ingenting annat. Oerhört tam. ''This is not America''. Ingen höjdare.

Efter att ha rensat Harpan var nästa stopp Porterhouse inte långt därifrån som vi även besökte sist jag var i stan. Vietmanesiska Hue beer; piptobak och honung i aromen. En fulöl i en brun flaska kort och ''gott'' med det underliga måttet 3,5 dl.
Pagoa Pilsner/Orhi från Euskal garagardoa; ljus-skadad, väldigt mycket skunk, metallisk, konserverad svamp. Antagligen resans värsta.
Hepworth (Ridgeway) Blonde organic lager; jävligt hemsk den här också. Söt obehaglig arom, honung närmare bestämt. Smaken är inte mycket bättre. Ljus-skadad.
Tusker Lager från Kenya breweries; första kenyanska ölet jag dricker. Blaskig, men inga felsmaker. Gör sig säkert bättre där nere i solen än en kall (för att vara England) vinterdag i London. Plus i kanten för den bruna flaskan. Ingen man förknippar med ulandsöl.

Efter dessa relativt hemska tick till något trevligare. Mitt emellan Porterhouse och The maple leaf (som verkar ha specialiserat sig på kanadensisk fulöl) ligger Gourmet burger kitchen. De hade visserligen bara fulöl (har jag för mig), men grejen här är deras mat. Kanske den bästa burgare undertecknad ätit. Så fantastisk att jag beställde en till så fort jag var klar med den första. Tydligen är det en kedja med ''restauranger'' över hela ön. Vilken oas!

Nästa stopp var ovan nämnda Maple leaf där två fatöl från jättebryggeriet Sleeman hanns med. Honey brown lager; iskallt bärnstensfärgat metalliskt blask.
IPA; luktar och smakar fulöl, alldeles för kall. Smakar inte IPA för fem öre.

Jag begav mig tillbaka till vandrarhemmet för att plocka upp den ölstinna och tunga väskan för att sedan ta tåget från St.Pancras till Gatwick. Lyckades sova lite innan ankomst. På flygplatsen fanns en Weaterspoonspub som hade sitt eget öl.
Beehive från Loddon; skitigt glas, krämigt skum. Unken och något syrlig. Inget vidare god.

På Arlanda tog jag som vanligt ''snålvägen'' hem, dvs. SLbuss till Märsta station. Problemet var bara att sista tåget hade gått. Och det var över en timme till första nattbussen skulle gå... och det var nio grader kallt.
Det fick bli taxi de 66 kilometrarna hem. Dyyrt!

1 kommentar:

Fredrik sa...

Skönt att läsa att jakten på obskyr öl fortsätter iaf... :)