fredag 20 april 2012

Öl i Kalifornien del IX-Hembrygder och festival

Ett event som Tom hoppade över, men som jag gick på var den första hembryggarträffen i nybildade San francisco homebrewers guilds regi.
Skillnaderna mot en hembryggarträff i stockholmsområdet var att det var mer av ett jippo, något lägre medelålder, fler kvinnor, pizzabuffe som ingick i entreepriset $15, något mer avslappnad stämning, inget tema eller tävlingsmoment. Väldigt trevligt och många intressanta brygder och bryggare. Bla en kvinna ~60 som hade bryggt tre olika lambicer (alias Surkärringen).

Efter denna ''lilla'' uppvärmning träffades jag och Tom på BART på väg ut till Berkeley där tidningen Celebrators 24-årsjubileum/SFBWs avslutningsfest ägde rum på österrikiska Trumers amerikanska filialbryggeri.
Oklart hur många utställare/bryggerier som var representerade, men det var inte överväldigande i alla fall. Ingen galen trängsel, men kul var det. En bryggerivisning gick jag på också, alltid intressant. En del av ölen som intogs: Shiner Bock från Spoetzl, Scape goat pale ale från Big sky, Saison de wench från Bison, PU240 imperial IPA från Auburn.
Gratis buss till och från BARTstationen ingick i priset (liksom all ''mat'' och öl man kunde få i sig).

När vi efter mycket om och men kom tillbaka till stan tog vi en skärmsläckare på Jasper’s, ett fancy ställe men en del öl.
''Devils canyon Scotch ale''. Som tydligen var ''mörkbrun och söt''.
En dyr men god för-rätt gjorde Red barn ale från Lost abbey sällskap. Ljus och något grumlig, typisk saisonarom, söt och ''välkryddad'', något besk eftersmak. En god avslutning på en bra dag.
Familjepizza på hemvägen.

Inga kommentarer: