måndag 23 april 2012

Öl i Kalifornien del X-Welcome to San quentin,bitch!

En utflykt med båt till bryggeripuben Marin i Larkspur stod på schemat denna presidents day. Under båt-turen passerade vi det ökända San quentin-fängelset.
På båten fanns en bar, så vi tog varsin New dogtown pale ale från Lagunitas. Inte fel att sitta på övre däck med en god öl i plastmugg när snöstormarna antagligen avlöste varandra hemma.

Bryggeriet/puben låg i ett väldigt litet utomhus-köpcentrum. Först satte vi oss i baren och började gå igenom sortimentet, men flyttade så småning om ut till uteserveringen. Skönt att sitta i solgasset för en gångs skull. Ölen som intogs var: Raspberry trail ale; Ljus, snäll, söt och lättdrucken.
Late for dinner; god och välbalanserad belgisk ale som skulle vara kul att prova sida vid sida med tex. Maredsous 6/Blonde mfl.
Es Chi; mörkt gyllene, blandsaft,både i arom och smak, tobaks-smak.
Mt. Tam; kryddig arom, frisk humlesmak. Bra APA.
Vi åt även resans godaste mat här.
En 65:a Point reyes porter inhandlades för konsumtion på båten tillbaka. Nu var vädret ännu bättre, så det var en ren njutning att sitta på däck och njuta av omgivningarna och dela på en god porter.

Lite vila på rummet blev det i vanlig ordning innan vi begav oss till det legendariska Toronado (där det stank piss) där vi blev sittandes resten av kvällen. Vägg i vägg med Rosalindes som hade besökts dagen innan, även denna dag blev det varsin jättekorv som intogs på Toronado till någon av dessa öl:
Upright Six; rätt mörk med belgotoner, relativt tung och sträv. Jag hade väntat mig att den skulle vara bättre.
Bombay by boat från Moonlight; inte så besk som väntat, men beskan sitter kvar länge i munnen. En IPA i den brittiska skolan.
Oude bruin från Anderson valley; brunsvart, sur, syrlig eftersmak. Helt ok.
Sanctification'10 från Russian river; en ljus suröl med väldigt mycket syra för att inte vara brygd i Belgien.
Damnation från samma bryggeri; ljus söt belgare. Tung och uppfriskande på samma gång. För söt för att vara en tripel. Antagligen ganska stark(7,8%). Inte illa.
Slutligen Horn of the beer från Anderson valley.

Det var sista ölen vi drack i stan, men en brygd till skulle det bli på flygplatsen nästa dag, Prohibition ale från det lokala Speakeasy.
Självklart hade vi en massa öl med oss hem. Jag har dock aldrig varit med om att så många flaskor tömts i väskan pga trycket. Tre flaskor var tomma, men kapsylerna var på och en 75a var totalt förintad. Lite svinn får man räkna med, men det här var ju löjligt.
Sammanfattningsvis får man säga att det var kul och många goda öl fick man smaka.

2 kommentarer:

Weine sa...

Har varit kul läsning Jonas. Efter att ha läst mig igenom denna serie står det klart att SF beer Week har många ansikten och möjligheter då jag enbart har varit på några enstaka av dessa event, och då har jag varit där två år i rad.

Att flaskrona skulle sprängts av trycket låter ju nästa osannolikt, du packade säkert på fyllan sista natten innan avfärd.

Jonas sa...

Inte sprängts, den som var bara splitter kvar av måste ha slagit i något.
Packningen skedde lite då och då har jag för mig.