söndag 17 juni 2012

Öl i Praha del III-KrogrundaLiksom dagen innan inledde vi på festivalen... med följande brygder:
Kounic från Uhersky brod
Polo från Chotěboř
Rebel Rezana 11° Havlíčkův brod
Herold polotmavy special 12 5,8%
U Rybiček Světle 12°

På väg tillbaka till vandrarhemmet sprang vi på en kiosk med uteservering där ytterligare ett par goda öl intogs. Úněticke 10° och Chýně Cerne. En av resans bästa bärs. Mycket behagligt att sitta i skuggan med den.

Efter en stunds vila på rummet gick vi ut och åt på en argentinsk restaurang som låg i samma kvarter som vi bodde.
Väldigt gott och alla var nöjda.

Vi tog spårvagnen för att gå på puben Salmovská literární kavárna, men det hölls något föredrag där så istället styrdes stegen till Pivovarský dům som ligger i samma kvarter. Där var det fullt så det blev till att gå norrut till bryggeripuben/turistfällan U fleku där vi tog en mycket god öl (de har bara en sort).

Nästa stopp var U balbínů. I den vansinnigt varma källarbaren tog vi varsin Otakar Světlý från Poličské. Ganska tråkig har jag för mig.

Vandringen norrut fortsatte till bryggeripuben U medvídků. Deras egen Oldgott och Samuraj från Kocour. Bra brygder.

Vi irrade oss vidare och kom fram till ett stort torg med en massa vackra bygnader och horder av horhus-inkastare. Men vi var ej i stan för att ligga utan för att öla!
Målet var den nyöppnade bryggeripuben U tří růží, men de hade precis stängt för dagen så det fick istället bli det gamla hederliga ''Museet'' där kvällen avslutades i vanlig ordning.
Good bulldog från Konrad och pubens egna Real deal ale från U kozlíků. Helt okej bärs

Dagen därpå tog vi taxi till flygplatsen där det fanns massa exotiska brygder att handla med hem, och efter som allt är så snorbilligt hade vi rätt mycket pengar att bränna på öl mm.
I väntan på planet intogs Velikonoční albi 13° från Chodovar som jag misstänker var något slags påsköl. Och Premier select bud från Budvar. Båda halsades på ett djuriskt sätt.
Ännu en kul resa var till ända.

Inga kommentarer: