fredag 15 juni 2012

Öl i Praha del II-Quack

Mitt i natten hördes en stor smäll. Det visade sig att Owe hade ramlat ned från våningssängen och låg blödande som en gris på golvet. Han tvättade av det djupa jacket i ansiktet och vi kunde somna om.
Efter frukosten letades ett apotek upp där Owe köpte sån salva fotbollspelare brukar få på blödande sår.


 
Anledningen till vårt besök i denna trevliga stad var ''Czech beer festival''.
Efter en behandling med salvan gick vi den långa vägen till festivalen och hängde på låset. Fri entre och många olika maträtter att välja mellan. Möjlighet att sitta både ute och inne, eftersom vädret var av skiftande slag blev det både och för oss. Polettsystem och''smakprov'' i två storlekar fem eller tio deciliter... Välkommen till Öst/central-europa!
Detta är ölen som intogs på det första av våra besök på festivalen:
Melantrich 12° från Permon
Svijanský Máz 11° från Svijany
Rampušák från Dobruška
Bakalář Polotmavé výčepní från Rakovník
Opat Koriandr från Pivovar broumov-olivetín
Světlý ležák extra 12° från Kout na sumavě
Över lag mycket bra lageröl.
Under tiden vi var på festivalen blev Owe omplåstrad av någon häxdoktor som satt i en skrubb. Det såg bedrövligt ut och han blev rekomenderad att uppsöka sjukhus, så han var borta i ett par timmar och kom tillbaka utan att ha hittat sjukan (spårvagnen åt fel håll!).
Jag och Christian skulle ändå ta halvtidspaus så vi följde med gubben till sjukhuset som inte låg långt från där vi bodde.


Medan vi vilade upp oss inför kvällens bravader sydde de ihop honom och vi sammanstrålade igen ute på festivalen för andra halvlek/kvälls-skiftet. Under det intogs;
Baronka 13° från Žatec
Fest pale ale från Antoš
Šerák från Holba
Porter jahoda (Erdbeer porter) från Bergquell
Easy rider från Nomád
Sumeček från Kocour
Eggenberg (Cz) Nakouřený Švihák

Vi tog en taxi tillbaka till Gamla stan där det blev en sista öl på ''Museet''; Opat Kvasničák/Chocolate från Pivovar broumov-olivetín. Över lag var kvälls/nattölen något sämre men godkända och kul var det.

Inga kommentarer: